Home / ZDRAVLJE / MEDENI OBLOG– Leči teški kašalj za samo jednu noć! (RECEPT)

MEDENI OBLOG– Leči teški kašalj za samo jednu noć! (RECEPT)

Suština ovog lečenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi za lečenje bolesti respiratornog trakta, za decu preko 6 meseci i odrasle, prenosi atma.hr.
501
Med poseduje visoku biološku aktivnost, i uz pomoć obloga može se izbaciti sluz (šlajm) koja je praćena jakim napadima kašlja.

Oblog na bazi meda je odlično sredstvo koji eliminiše teški kašalj, bukvalno za jednu noć. Preporučuje se kako za decu, tako i za odrasle.

Recept za medeni oblog

Sastojci:

– Med
– Brašno

– Biljno ulje
– Gaza

– Salveta
– Flaster lepljiva traka

Priprema:

Pomešajte brašno s manjom količinom meda, tako da dobijete smesu za oblog koja se ne bi smela lepiti za ruke.

Dodajte malo biljnog ulja i ponovo uvaljajte oblog u brašno. Stavite smesu na salvetu i umotajte u gazu, Pričvrstite je na grudi ili leđa, pomoću flaster lepljive trake. Posle obucite pidžamu.

Obratite pažnju da oblog ne stavite skroz na područje srca, već neka sadržaj obloga bude malo poviše kao na slici (ili na leđa), a lepiti ga možete kako hoćete.

Ostavite oblog na detetu 2-3 sata, najbolje je kada spava, odrasli ga mogu držati celu noć. Za odrasle, za pojačan efekat možete dodati malo slačice u prahu.

Za ovo vreme događa se aktivno znojenje, moguće je da i posteljina postane mokra. Zato na čaršav stavite još neku zaštitu.

Takvi medeni oblozi imaju dobro antiupalno delovanje i blagi učinak zagrevanja. Vidljivi pozitivni rezultati javiće se u početnom stadijumu bolesti, koja prolazi bez komplikacija. Lečenje možete ponoviti nekoliko dana za redom, ali već nakon prvog puta, primećuje se znatno olakšanje.

Kada se koriste medeni oblozi?

Kod kašlja, medeni oblozi mogu se primenjivati kod dece starije od 6 meseci. Dete ne sme imati kožna oboljenja i povrede na koži.

Treba obratiti pažnju da dete nema alergiju na pčelinje proizvode. Proveriću možete tako što ćete staviti manju količinu meda na telo deteta. Ako se pojavi crvenilo ili otok, znači da postoji alergijska reakcija, iu ovom slučaju, medeni oblozi se ne smeju primenjivati.

Takođe se ne preporučuju ako je temperatura viša od deteta 37 stepeni.

Izvor: uspesnazena.com

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …