Home / ZDRAVLJE / MULTINAPITAK: Izvlači iz depresije, otklanja svaki bol i deluje protivupalno..(RECEPT)

MULTINAPITAK: Izvlači iz depresije, otklanja svaki bol i deluje protivupalno..(RECEPT)

Antioksidansi u našem organizmu su glavni u ometanju i regulaciji rasta slobodnih radikala, koji imaju sposobnost da izazivaju mnoge bolesti.

500

Kurkuma je na vrhu liste začina koji se koriste u kuharskim specijalitetima (u Indiji se ne može zamisliti obrok bez kukurme), ali je takođe i neizostavan deo raznih lekovitih sredstava koji imaju veliki učinak na zdravlje.

Ovaj začin sadrži oko 300 antioksidansa, a baš zbog toga vam nudimo recept za sok od kukurme u prahu. Napitak koji dobijate deluje kao multinapitak, a pogledajte u čemu je sve dobar.

Sastojci za napitak:

– 1 kašika kukurme u prahu
– 1 komad đumbira (oko 5 cm)
– 5 šargarepi
– 2 limuna
– 1 narandža
– 1 krastavac

Očistite limun, narandžu, đumbir i šargarepu. Sve sastojke izmiksajte u blenderu, a po želji dodajte led i slobodno ga možete konzumirati.

Sok od kurkume ublažava upale izazvane artritisom, jer sadrži antioksidans kurkumin koji ublažava ukočenost i opekotine zglobova.

Kako je poznato da slobodni radikali mogu izazvati mnogih bolesti od kojih je najčešći rak. Kurkumin sok je uspešna prevencija raka jajnika, debelog creva, prostate i dojke.

Napitak ima moć da smanji nadutost, gorušicu i gastritis. Kurkumu možete konzumirati iu prahu, dodajući jednu kašičicu uz kafu. Sok od kurkume kontroliše holesterol, štiti krvne sudove i srce, delujući preventivno na kardiovaskularne bolesti.

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …