Home / ZDRAVLJE / Nakon što ovo pročitate, više nikada nećete stavljate WC papir na dasku!

Nakon što ovo pročitate, više nikada nećete stavljate WC papir na dasku!

kupatiloen.wikipedia.org

Bakterije se kriju na samom papiru i to je glavni razlog opasnosti za zdravlje. Većina osoba nakon korišćenja javnog toaleta povlači vodu, ali nikada ne spušta dasku.

Pre obavljanja nužde u restoranu, kafiću ili nekom drugom javnom mestu, na VC dasku stavljate toaletni papir? Promenite naviku. Znamo da je svima u glavi nivo higijenskih uslova u tim prostorijama.

No, kako biste si učinili „posao“ što lepšim, većina ima običaj VC dasku pokriti toaletnim papirom, smatrajući kako se štitite od bakterija. No, ova praksa ima sasvim drugačiji efekat – možete se zaraziti.

„Pokrivanje daske sa toaletnim papirom na kožu možete preneti veliki broj bakterija i virusa“, tvrde stručnjaci sa instituta ‘NIU Langone Medical Center’.

Bakterije se kriju na samom papiru i to je glavni razlog opasnosti za zdravlje. Većina osoba nakon korišćenja javnog VC-a povlači vodu, ali nikada ne spušta dasku.

Nakon puštanja vode iz vodokotlića, kako je potvrdilo istraživanje, kapljice mogu završiti na visini od gotovo dva metra te se raspršuju svuda oko nas. U tim se kapljicama upravo skrivaju fekalne bakterije. I da, dobro pogađate, te bakterije završavaju na toalet papiru koji je pored VC šolje.

Zbog toga što mnogobrojne bakterije i virusi ostaju na papiru postaju potencijalna opasnost za naše zdravlje.

Ovu bi naviku trebali zadržati samo ako sa sobom imate vlastite papirne maramice, njih onda možete  kao zaštitu za WC dasku.

 

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …