Home / ZDRAVLJE / Namirnice koje će vam doslovce spasiti život..

Namirnice koje će vam doslovce spasiti život..

Zeleno lisnato povrće najpoželjnija je hrana koju možete jesti kada je u pitanje vaše zdravlje. Brojna istraživanja su pokazala kako obiluje nutrijentima koji jačaju organizam, sprečavaju nastanak brojnih bolesti, ali i leče neke već nastale bolesti.

500-1

Blitva

Sadrži dva važna, ali manje poznata antioksidansa: siringijsku kiselinu i kaempferol. Siringijska kiselina pomaže stabilizaciji nivoa šećera u krvi tako što inhibira enzime koji pretvaraju ugljene hidrate u jednostavne šećere. Kaempferol štiti ćelije organizma od kancerogenih toksina, smanjuje upalu kao rizik od nastanka srčanih bolesti, dijabetesa i drugih hroničnih bolesti.

Rikola

Pomaže da se poveća protok krvi. Osim toga obiluje flavonoidima, antioksidansima koji se bore protiv bolesti srca, pa čak i nekih vrsta raka. Istraživanja pokazuju kako je dobra sprečavanje pojave čira na želucu.

Raštika

Odlična je za žuč te za snižavanje nivoa holesterola. Dobar je borac i protiv nekih vrsta karcinoma. Sadrže posebnu vrstu fitohemikalija koje neguju organizam i podstiču na prirodnu detoksikaciju.

Kineski kupus

Jedan je od najboljih izvora kalijuma koji pomaže u izgradnji mišića i snižavanju krvnog pritiska. Takođe je prepun vitamina A, koji jača imunološki sistem, povećavajući aktivnost belih krvnih ćelija.

Kelj

Sadrži kaempferol, koji je dobar u borbi protiv raka, a može te štiti srce, snižava nivo šećera u krvi, jačaj kosti i smanjuju upale u organizmu. Kelj je bogat luteinom i zeaksantinom, antioksidansima koji sprečavaju bolesti očiju i gubitak vida.

Potočarka

Obiluje vitaminom K, koji može pomoći u regulaciji zgrušavanja krvi i smanjiti naslage na zidovima arterija. Ublažava upalne procese povezane s hroničnim bolestima poput artritisa. Svakodnevno konzumiranje potočarke tokom dva meseca smanjiće rizik od pojave raka ii nezdrave masnoće u krvi za 10 posto, pokazala su istraživanja.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …