Home / ZDRAVLJE / Napitak od omiljenog začina koji će “rasturiti” višak kilograma..(RECEPT)

Napitak od omiljenog začina koji će “rasturiti” višak kilograma..(RECEPT)

500-1

Peršun je jedan od najomiljenijih začina kojim nadopunjujemo ukuse svojih jela. Možda niste znali kako je takođe i sjajna pomoć kod mršavljenja. Donosimo vam recept za čaj od peršuna koji će podstaći gubljenje kilograma.

Mnoge dete preporučuju konzumaciju čaja od peršuna uz barem jedan obrok dnevno. Uz balansirane obroke i vežbanje ovaj napitak ubrzati će topljenje nakupljenih kilograma, piše Zadovoljna.

Peršun ima i blaga diuretička svojstva i pomaže telu da se reši viška vode u organizmu. Ne sadrži masti, niskokaloričan je, bogat vitaminom A, C, kalijumom, kalcijumom i fosforom. Sadrži i kvercetin koji je moćan antioksidant i pomaže u smanjivanju holesterola i visokog krvnog pritiska.

Čaj od peršuna možete piti i nekoliko puta dnevno.

Sastojci

2 dcl vode
¼ šolje lišća od svežeg peršuna
stevija za zaslađivanje
sok od pola limuna

Priprema

Vrelom vodom prelijte lišće od peršuna. Ostavite da stoji 5 minuta. Nakon toga izvadite lišće, zasladite čaj stevijom (možete i izostaviti zaslađivanje), dodajte limun i popijte čaj.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …