Home / ZDRAVLJE / Stari narodni recept koji leči probleme sa želucem, hemoroidima, zatvorom, povišenim holesterolom, neplodnošću, anemijom, astmom i bronhitisom!

Stari narodni recept koji leči probleme sa želucem, hemoroidima, zatvorom, povišenim holesterolom, neplodnošću, anemijom, astmom i bronhitisom!

smokve
Smokva sa maslinovim uljem je tipična za primorske krajeve , ali ako je to tako zdravo za primorce , zašto ne bi bilo i za sve ostale . Bakterije u organima za varenje i neplodnost su neki od problema , gde ovaj spoj voća i ulja daje rezultate . Neke žene kažu da im je ovaj prirodni lek pomogao da dobiju decu .

Smokva je interesantno i veoma cenjeno voće sočnih plodova . Neko ih voli , a neko ne . Mnogi je drže u bašti kao ukrasnu biljku , zbog karakterističnih egzotičnih listova . Biljka najbolje uspeva u toplim krajevima , blizu mora , ali može da se uzgaja iu Kontinental predelima . Nevolja je to što je osijetljiva na niske temperature .

Smokve sadrže dosta kalcijuma , kalijuma , cinka i dobar su izvor gvožđa , zatim beta karotena , C , A , E i K vitamina . Suve smokve su mnogo više kalorične , nego sveže , zato ih treba jesti u ograničenim količinama .

Smokva poboljšava varenje , pomaže kod hemoroida , a doprinosi i regulisanju holesterola . Smokva ima blago laksativno dejstvo . U pogledu sadržaja kalcijuma koji je značajan , smokve mogu zameniti mlečne proizvode ( ako ih neko ne podnosi ) .

Smokve važe za afrodizijak . Mleko iz smokve ima sposobnost da eliminiše bradavice . Postoje osobe koje su alergične na smokve , pa treba voditi računa .

Recept za suve smokve u maslinovom ulju

Suve smokve ( do 40 komada ) složiti u teglu , a onda naliti maslinovo ulje do vrha tegle . Zatvoriti i čuvati tako 40 dana . Smokve će da upiju dosta maslinovog ulja . Nakon toga se jede po jedna smokva pre svakog obroka . Mnogi će reći da ovo nije ukusno , ali jeste korisno . Svakako treba voditi računa o tome da se za ovaj recept koristi što kvalitetnije maslinovo ulje , a isto tako i kvalitetne suve smokve .

Ovaj stari narodni recept može pomoći kod problema sa želucem , kod hemoroida , zatvora , povišenog holesterola , neplodnosti , anemije , astme i bronhitisa .

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …