Home / ZDRAVLJE / Našu ćerku (3) je ujeo krpelj i odjednom je prestala da hoda: Doživela je paralizu, mislili smo da ima tumor (VIDEO)

Našu ćerku (3) je ujeo krpelj i odjednom je prestala da hoda: Doživela je paralizu, mislili smo da ima tumor (VIDEO)

Amanda

Rutinsko spremanje za krevet pretvorilo se u odlazak u bolnicu. Par iz Oregona je svoju trogodišnju ćerku morao da odvede u Hitnu pomoć, nakon što je doživela parcijalnu paralizu zbog ujeda krpelja.

Amanda Luis opisala je svoj strah na Fejsbuku i rekla da je njena ćerka Evelin postala nervozna nakon kupanja 12. maja. Ona i njen muž Lenc postavili su snimak svoje ćerke kako pokušava da ustane narednog jutra. Video je pregledan preko 17 miliona puta.

– Evelin je počela da se ponaša čudno sinoć pre spavanja. Nije htela da ustane posle njenog kupanja i da obuče pidžamu. Pomogla sam joj da uđe u krevet. Bila je nervozna pa sam spavala pored nje celu noć – napisala je Amanda.

Simptomi devojčice su se pogoršavali, a pošto njen tata ima istoriju sa rakom, požurili su u bolnicu.

– Bio sam u mornarici i pronašli su mi retki tumor na mozgu koji se obično pojavljuje kod dece. Nisam mogao da trčim pravo i osećao sam vrtoglavicu, tako da smo pomislili da je to – rekao je Evelinin otac.

U bolnici paru je doktor rekao da je video nekoliko dece njenog uzrasta sa sličnim simptomima tokom poslednjih 15 godina i pomislio da je glavni uzrok – krpelj. Uzeo je pincetu, i izvukao krpelja.

Prema istraživanju Stanice agrikulturnog eksperimenta u Konektikatu, ove godine je viđeno više krpelja nego obično i prevdviđa se više lajamskih infekcija.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti kažu da krpelj može da izazove paralizu zbog toksina u pljuvački ove štetočine. Simptomi obično nestaju ubrzo nakon izvlačenja krpelja.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

Pacijenti su UMIRALI OD OPASNIH LEKOVA za ovu bolest, ali SRPSKI LEKAR je pronašao rešenje koje sada koristi ceo svet

Srpski doktor, prof. dr Dino Tarabar osmislio je prvi u svetu potpuno nov pristup u …