Home / ZDRAVLJE / NAUČNICI SU DOKAZALI: Evo koje bolesti vam prete u zavisnosti od meseca u kom ste rođeni!

NAUČNICI SU DOKAZALI: Evo koje bolesti vam prete u zavisnosti od meseca u kom ste rođeni!

kalendar
Veliko istraživanje sprovedeno na 30.000 ljudi dokazalo je da postoji povezanost između meseca rođenja i određenih bolesti. Sezonske promene UV zračenja, kompleks vitamina D, virusi i alergije mogu uticati na razvoj fetusa, objašnjavaju Španci.

Tako npr. proizvodnja vitamina D u telu manjka bebama koje su rođene u zimskim mesecima, a to može imati dugotrajan učinak na njihovo mentalno i fizičko zdravlje. Bolesti se takođe pojavljuju drugačije u zavisnosti da li je dete dečak ili devojčica. Evo kojim bolestima ste skloniji u zavisnosti od meseca rođenja:

Januar – Muška deca češće u odrasloj dobi pate od zatvora, bolova u donjem delu leđa i čira na želucu. Žene rođene u ovom mesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru.

Februar – Muškarci češće pate od problema sa štitnom žlezdom, srcem i od osteoartritisa. Žene su takođe sklone osteoartritisu, problemima sa štitnom žlezdom, ali i krvnim ugrušcima.

Mart – Muškarci su skloniji astmi, katarakti, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i zatvoru.
April – Muške aprilske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, štitnom žlezdom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom.

 

Maj – Momci su skloniji depresiji, astmi i dijabetesu, a žene hroničnim alergijama, osteoporozi i zatvoru.

Jun – Muškarci rođeni u junu manje od ostalih pate od depresije i bolova u donjem delu leđa. No češće imaju srčana stanja, katarakt i hronični bronhitis u odnosu na druge muškarce.

Žene rođene u ovom mesecu imaju za 33 posto niži rizik od migrena i 35 posto manji rizik od razvoja problema u menopauzi, u poređenju sa ženama rođenima u ostalim mesecima. No sklonije su artritisu, inkontinenciji i reumi.

Jul – Žene rođene u ovom mesecu imaju za 27 odsto veći rizik dijagnostifikovanja visokog krvnog pritiska i 40 posto veći rizik od inkontinencije. Takođe su sklone hroničnim bolovima u vratu, astmi i tumorima. Muškarci rođeni u ovom mesecu skloni su astmi, tumorima i artritisu.

Avgust – Muška deca rođena u ovom mesecu imaju dvostruko veći rizik od astme u poređenju sa decom rođenom početkom godine. Takođe imaju problema sa štitnom žlezdom i osteoporozom. Žene su sklone krvnim ugrušcima, reumi i artritisu.

Septembar – Muškarci rođeni u ovom mesecu tri puta više imaju problema sa štitnom žlezdom nego oni rođeni u januaru. Skloni su i astmi te osteoporozi. Septembarske bebe razvijaju najmanje hroničnih bolesti tokom života no svejedno su i žene sklone problemima sa štitnom žlezdom, malignim tumorima i osteoporozi.

Oktobar – Tokom ovog meseca rađa se najviše beba. Žene s rođendanom u oktobru češće od ostalih imaju visok holesterol, anemiju i osteoporozu. Sklonost s njima dele i muškarci, koji takođe imaju problema i sa štitnjačom, te osteoporozom.

 

Novembar – Momci češće razvijaju hronične probleme s kožom, srčane bolesti i one sa štitnom žlezdom u poređenju s ostalima dok žene više pate od astme, hroničnog bronhitisa i krvnih ugrušaka.

Decembar – Žene su sklonije hroničnom bronhitisu, astmi i krvnim ugrušcima, a muškarci kataraktu, depresiji i problemima sa srcem.

(Izvor: opanak.net)

Check Also

Pacijenti su UMIRALI OD OPASNIH LEKOVA za ovu bolest, ali SRPSKI LEKAR je pronašao rešenje koje sada koristi ceo svet

Srpski doktor, prof. dr Dino Tarabar osmislio je prvi u svetu potpuno nov pristup u …