Home / ZDRAVLJE / NE IGRAJTE SE: Osetite li ovakav bol smesta idite doktoru i spasite vaš život..

NE IGRAJTE SE: Osetite li ovakav bol smesta idite doktoru i spasite vaš život..

Ljudi se najčešće fokusiraju na trenutno olakšanje bola, pa uzimaju tablete, umesto da se pobrinu za uzrok bola. Postoji nekoliko vrsta bolova koje ne smete ignorisati, upozorava Healthifoodteam.

500-1

Bol u grudima

Doktor Arthur Agatston, kaže kako postoje faktori koji mogu ukazati da nešto nije uredu sa vašim telom, a to su nedostatak daha, bol u grudima, bol u gornjem delu tela koji se nije pre događao …

Jaka glavobolja

Većinom je rieč o običnoj migreni. No, ako osetite iznenadnu oštru bol, zovite hitnu jer je moguće da ste imali aneurizmu koja je upravo pukla, kaže kardiolog Elsa Grejs Giardina.

Boli vas zub

Probadajuća bol dolazi od oštećenog zuba i upozorava da on i dale propada. Stoga odmah reagujte i idite zubaru. Tako ćete sprečiti i širenje bakterije u vašim ustima koja može izazvati ozbiljne posledice po zdravlje, pojašnjava stomatologinja Kimberli Harms.

Bol u desnoj strani tela

Ako osećate bol u abdomenu sa desne strane tela popraćenu vrtoglavicom i povraćanjem, možda vam se upalilo slepo crevo i treba vam hitna operacija. No, kod žena to može značiti i pucanje ciste na jajniku. Ciste najčešće nestaju same, no ne škodi posetiti ginekologa, kaže gastroenterologinja Lin Chang.

Gasovi i nadutost

Ako osećate nadutost i puni ste gasova, a jedete manje nego inače, možda je to znak problema s jajnicima. Tačnije, Foundation Ginecologic Cancer tvrdi da su simptomi raka jajnika bolovi u stomaku ili karlici, nadutost i poremećaji u ishrani.

Bol u leđima i utrnuti prsti

Ortopedica Letha Griffin kaže kako je moguće da je jedan od vaših diskova pritiska živce u kičmi, što dovodi do trajnog oštećenja.

Bol u nogama i oticanje

Ako vam otiču zglobovi, obratite se lekaru jer bi situacija mogla biti ozbiljnija nego što mislite. Ukoliko se stvori ugrušak i dođe do pluća, možete dobiti plućnu emboliju, objašnjava Suzan Steinbaum.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …