Home / ZDRAVLJE / NORVEŠKI LEKARI IZDALI UPOZORENJE ŽENAMA: Ako ovo radite, tri puta su veće šanse za rak dojke!

NORVEŠKI LEKARI IZDALI UPOZORENJE ŽENAMA: Ako ovo radite, tri puta su veće šanse za rak dojke!

grudi-bol

Osim ovoga, postoji još nekoliko faktora koji utiču na razvoj opasne bolesti. Nedavna studija koju je obavila grupa naučnika iz Norveške, pokazala je da žene koje piju tri šolje mleka dnevno, imaju čak tri puta veće šanse da obole od raka dojke, od onih koji konzumiraju samo jednu ili pola šolje dnevno.

Svi mi znamo da se broj obolelih od raka dojke znatno povećao tokom prethodnih godina, a medicinski stručnjaci tvrde da konzumiranje mleka povećava taj rizik.

Po rezultatima poslednje statistike, najveći procenat obolelih od raka dojke su imale Finska, Švedska, Velika Britanija, Kanada i Amerika.

Sve ove države su lideri u proizvodnji i konzumaciji mleka u svetu.

Medicinski eksperti su takođe pronašli da je procenat obolelih od raka dojke nešto niži u državama gde je manja konzumacija mleka.

Trebalo bi da znate da mleko sadrži hormone i druge supstance koje imaju kancerogen efekat. Među njima treba spomenuti i veštački suplement vitamina D koji se dodaje mleku i mlečnim proizvodima.

Medicinski stručnjaci su takođe zaključili da su ljudi oboleli od raka dojke konzumirali čak dva puta više sintetičkog vitamina D u poređenju sa drugim ljudima.

Takođe bi trebalo da znate da postoje i drugi faktori koji mogu doprineti raku dojke poput nezdrave ishrane, nedovoljnog konzumiranja povrća i ribe, prekomerno konzumiranje prerađenog šećera, testa, svinjetine…

Nošenje brusthaltera takođe može doprineti razvoju kancera dojke, naročito kada je previše tesan. Žene koje redovno nose brusthalter 12 sati dnevno imaju čak 20 odsto više šanse da obole od raka dojke od žena koje ga nose ponekad ili ga ne nose uopšte.

(Izvor:Kurir.rs)

Check Also

Rak je trebalo da ga ubije za svega nekoliko nedelja, ali zahvaljujući ovoj dijeti živ je već godinama

Rob Muberi je uspeo da se izbori sa lošim prognozama lekara zbog raka od koga je bolovao, po kojima mu …