Home / ZDRAVLJE / Nosite GUMICU ZA KOSU oko ruke? To može da bude ZAISTA KOBNA GREŠKA!

Nosite GUMICU ZA KOSU oko ruke? To može da bude ZAISTA KOBNA GREŠKA!

gumiceFoto: Pixabay.com

Gumica je, pre svega, izvor nečistoća, pošto je u stalnom dodiru sa masnoćama i prljavštinom iz kose, koje se zadržavaju na njoj i tako uzrokuju razvoj bakterija i mikroorganizama

Gumici za kosu je mesto na glavi, a ne oko ruke. Koliko ste puta, međutim, uhvatili sebe da ste je nesvesno stavili oko zgloba, pa ste tako sa njom i prespavali? Probajte što pre da se oslobodite ove navike, jer je veoma loša.

Gumica je, pre svega, izvor nečistoća, pošto je u stalnom dodiru sa masnoćama i prljavštinom iz kose, koje se zadržavaju na njoj i tako uzrokuju razvoj bakterija i mikroorganizama.

Ako nosite gumicu oko ruke, a ogrebali ste se ili imate bilo kakvo oštećenje na koži, možete da se zarazite i izazovete ozbiljne kožne probleme.

Jasno vam je da na tom mestu ona, ako je prejaka, može da dovede do poremećaja cirkulacije u šakama, što je opasno jer jedna od glavnih arterija prolazi upravo kroz ruku, preko zgloba do šake. Crveni trag na koži, u početku blag, a posle sve izraženiji, siguran je znak upozorenja da gumicu za kosu pod hitno skinete sa ruke.

(Novosti.rs)

Check Also

20 ZLATNIH SAVETA RUSKE NARODNE MEDICINE: NIKAKO NE JEDITE SVINJETINU, ONA ŠALJE NA DRUGI SVET- EVO ŠTA DA JEDETE

Saveti koji stižu iz Rusije nateraće vas da preispitate svoje životne navike. 1. Naučite da …