Home / ZDRAVLJE / Ogroman broj muškaraca pati od ove bolesti, a stide se da priznaju: Da li ste i vi među njima?

Ogroman broj muškaraca pati od ove bolesti, a stide se da priznaju: Da li ste i vi među njima?

penis-muskaracOvaj problem se danas lako tretira, mada je veliki problem to što će se retko koji muškarac obratiti lekarima za pomoć.

Jedan od 300 dečaka rođen je sa hipospadijom, urođenom manom penisa kod koje se mokraćna cev nalazi izvan glavića!
Iako ovo muči veliki broj mladića, retko ko će otvoreno priznati da ima problem.

Mokraćna cev se kod ovog stanja umesto u sredini, nalazi blizu korena penisa, a ponekad je zbog ovoga penis savijen, što muškarcu onemogućava da urinira stojeći.
Muškarci koji pate od ovog stanja najčešće imaju veoma male penise, što im prouzrokuje traume, kako u detinjstvu, tako i u zrelom dobu, kada dođe vreme za seksualne odnose.

Ovaj problem se danas lako tretira, mada je veliki problem to što će se retko koji muškarac obratiti lekarima za pomoć. Dok su u prošlosti lekarske intervencije kod pacijenata izazivale užasan bol, blokadu kod uriniranja i prolazile su neuspešno, danas se modernim tehnikama ovaj problem može hirurški rešiti relativno lako i bezbolno.

Džejms (39) je jedan od muškaraca koji pati od hipospadije, i svoj problem je krio od sveta. Kaže, tek je na internet forumima otkrio da ima mnogo onih koji dele njegov problem.

– Ova bolest je mnogo više od nemogućnosti obolelog da urinira normalno. To je uvreda dostojanstva – priča Džejms medijima. On je imao problem i sa seksualnim odnosima, uprkos tome što je na prvu operaciju otišao već sa devet meseci:

– Mnogi očevi prosto ne mogu da prihvate da nisu ‘napravili’ ‘normalnog’ sina, pa žure sa intervencijom – objašnjava Džejms, dodajući da je do svoje trinaeste godine prošao kroz 16 operacija. Ipak, on je ostao sterilan.

On zbog svih tih operacija danas boluje od PTSP-a, a, kako kaže, jedina svetla tačka u životu mu je supruga koja mu je velika podrška.
Zbog toga američki lekari apeluju na sve muškarce da se ne stide već da se obrate nekome za pomoć.

(Dnevno.rs)

Check Also

Dr NESTOROVIĆ OTKRIVA: DUG ŽIVOT NE ZAVISI NI OD GENA, NI VITAMINA, DVA FAKTORA SU PRESUDNA!

„Mentalna snaga, radoznalost, dobar emotivni život su najvažnije karike u ljudskom životu. Uostalom, monasi koji …