Home / ZDRAVLJE / Osvežavajuća aromatizirana voda s kojom ćete lakše podneti današnje vrućine..(RECEPT)

Osvežavajuća aromatizirana voda s kojom ćete lakše podneti današnje vrućine..(RECEPT)

Za vreme velikih letnjih vrućina stručnjaci nam preporučuju da konzumiramo što veće količine vode, štaviše, preporučuje se unositi najmanje čašu i po vode svakih pola sata.

500

Jedan od trikova kako doskočiti problemu njenog nedovoljnog unosa je učiniti je malo privlačnijom. A uz malo mašte to možete u samo nekoliko minuta, koliko je potrebno da običnu vodu pretvorite u osvježavajuć i ukusan napitak bez ikakvih veštačkih dodataka, aroma i zaslađivača.

Limun i limeta odlični su dodaci za vodu jer joj daju svežinu i dobar ukus. No, tu su još i ostali agrumi i voće poput malina, jagoda, borovnica, lubenice … Kada dodamo iseckano voće u vodu, ona poprima blagu voćnu aromu i postaje ukusnija, a osim ukusom, takva aromatizovana voda obogaćena je i određenim vitaminima i mineralima.

Kako bismo vam ovaj vruć, gotovo letnji dan učinili barem malo svežijim, u nastavku vam donosimo dva predloga za pripremu aromatizovane vode koja su nama posebno draga, a vama na mašti ostavljamo da svoju kombinaciju dodatno oplemenite prema sopstvenim željama i začinima.

Sastojci za aromatizovanu vodu od limuna, limete i mente:

– 2 limuna
– 2 limete
– Listovi sveže mente
– 1 litra vode
– 10 kockica leda

Sastojci za aromatizovanu vodu od malina, jagoda i borovnice:

– Maline
– Jagode
– Kupine
– Borovnice
– Lubenice
– Listovi sveže mente
– 1 litra vode
– 10 kockica leda

Recept za pripremu aromatizovane vode:

Voće operite i isecite na vrlo tanke šnite ili kockice te ih ubacite u teglu. Voću dodajte začinsko bilje i sve prelijte vodom. Mešavinu spremite u frižider i ostavite da tako odstoji nekoliko sati i povremeno lagano promešajte. Zavisno o tome koliko snažan ukus aromatizovane vode želite, toliko je dugo možete ostaviti u frižideru da odstoji. Pre samog posluživanja u vodu dodajte kockice sa ledom. Naš je predlog da kockice takođe obogatite ukusom tako da u kalupe za led dodamo svežu mentu i voće. Napunite ih vodom i stavite u zamrzivač.

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …