Home / ZDRAVLJE / OVAKO MOŽETE UBRZATI SVOJ WI-FI: Savet pod brojem 4 ćete odmah probati! (VIDEO)

OVAKO MOŽETE UBRZATI SVOJ WI-FI: Savet pod brojem 4 ćete odmah probati! (VIDEO)

Danas gotovo da ne postoji kuća koja nema Vi-Fi ruter. Međutim, veoma često se dešava da je signal koji on emituje dobar jedino u njegovoj neposrednoj blizini, dok je na primer u drugom delu kuće ili sobi veoma loš pa ne možete da pristupite internetu na vašem telefonu, laptopu ili tabletu. Na svu sreću, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći u poboljšanju signala koji emituje Vi-Fi ruter.

502

Talasi koje emituje Vi-Fi ruter su zapravo radiotalasi, ali su oni prilično kratki, pa signal slabi što je dalji od rutera. Međutim, pomoću saveta koji slede u nastavku vrlo lako možete pojačati njihov signal.

1. POSTAVITE RUTER na sredini stana ili kuće

Ovo je potrebno uraditi kako bi ruter emitovao signal iste jačine u svim pravcima. Najbolje je da ga postavite na nekom otvorenom mestu gde neće biti okružen zidovima.

2. izdigne GA OD ZEMLJE

Još jedan od saveta jeste da ruter izdignete od zemlje, jer signal ne može da prodre kroz podlogu koja je napravljena od betona ili nekog drugog sličnog materijala. Takođe, veliki broj rutera emituje signal na dole, pa ukoliko se on nalazi određenoj visini, veća je šansa da će signal biti bolji i kvalitetniji.

3. ČUVAJTE RUTER DALJE OD DRUGE ELEKTRONIKE

Uređaji poput televizora, mikrotalasne, računara ometaju signal koji emituje ruter, pa ne bi bilo loše da ga držite dalje od njih.

4. usmeri antenu u različitim pravcima

Većina rutera na sebi ima dvije antene, pa je idealno da jednu postavite horizontalno, a drugu vertikalno. Uređaji rade brže kada je njihova antena paralelna sa ruterom. Vi-Fi antena je u većini laptopova postavljena horizontalno, dok kod mobilnih telefona zavisi kako ga držite. Ako su antene na ruteru postavljene u oba pravca, veće su šanse za bolji signal.

5. izmeri brzinu interneta

Ukoliko sumnjate da nešto sa vašim Vi-Fi signalom nije u redu, najbolje je da proveriti tačnu brzinu interneta. To možete uraditi sa nekom od aplikacija za pametne telefone, među kojima je Speedtest najpopularnija.

Pogledajte video:

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …