Home / ZDRAVLJE / Ovako se rak širi po ljudskom organizmu i pravi metastaze!- VIDEO

Ovako se rak širi po ljudskom organizmu i pravi metastaze!- VIDEO

hiv virus

 

Kada neko dobije rak, opaka bolest se najčešće prvo pojavi na jednom organu. Ako se ne reaguje na vreme i tumor ne izvadi, kancer će krenuti da se širi i početi da pravi metastaze po čitavom telu.

Međutim, mnogima nije jasno kako je moguće da maligne ćelije uopšte prodru u krvni i limni sistem, a potom i tako brzo stignu s jednog na drugi kraj organizma. Zato su nanobiotehnolozi s Džon Hopkins univerziteta uradili simulaciju širenja raka.

Oni su na veštačkom modelu krvnog suda u realnom vremenu snimili kako se ćelije raka dojke “otkidaju” od kancera i kreću na put krvnim sistemom po telu, sve do drugih vitalnih organa. Krvni sud u ovoj simulaciji zapravo je cilindrična cev, presvučena ljudskim endotelnim ćelijama.

Ovaj snimak, pored toga što laicima pojašnjava više o ponašanju tumora, poslužiće kao osnova za druga istraživanja koja za cilj imaju pronalaženje lekova protiv različitih vrsta i podvrsta raka. Pogledajte:

(Kurir)

Check Also

PATOLOG OTKRIO ŠTA JE PRONAĐENO U ORGANIMA PREMINULIH OD KORONE: OVO JE DRAMATIČNO, NISMO TOGA BILI SVESNI NA POČETKU EPIDEMIJE

Autopsije ljudi koji su preminuli usled korona virusa uveliko se vrše, a patolog otkriva da …