Home / ZDRAVLJE / Ove simptome nikako ne ignorišite – možda vam preti „tihi ubica“

Ove simptome nikako ne ignorišite – možda vam preti „tihi ubica“

S obzirom da samo u Americi preko 700.000 ljudi doživi infarkt i 400.000 ljudi umre od bolesti srca, problem je i više nego ozbiljan.

Prevencija podrazumeva promenu načina života i terapiju lekovima koji mogu da spreče ili ublaže bolest. Skoro 80 procenata bolesti srca može da se spreči promenom načina života, a do velikih problema dolazi i usled začepljenja arterija koje telo snabdevaju kiseonikom. Ovo su simptomi koji se javljaju kada su arterije začepljene.

Erektilna disfunkcija može da bude znak začepljenih arterija

Kada je dostizanje erekcije otežano ili u potpunosti nemoguće, to može da bude znak začepljenih arterija pre nego doživite infarkt. U proseku prođu tri do pet godina od pojave erektilne disfunkcije do iznenadnog infarkta.

Ćelavost može da bude indikator začepljenih arterija

Ćelavost na temenu ukazuje na problem sa začepljenjem arterija, a kombinovana do potpuna ćelavost duplira rizik od srčanih oboljenja kod oba pola.

Uvećanje ušne resice ukazuje na začepljenje arterija

Jedan od najčudnijih simptoma bolesti arterija je upravo ovaj. To ukazuje na slabiju cirkulaciju arterija u srcu. Neki naučnici tvrde da je uvećanje resica samo posledica starenja, ali da može I da ukazuje na neke probleme sa srcem.

Bol u listovima dok hodate može da ukazuje na začepljenje arterija

Arteroskleroza može da blokira arterije u nogama, posebno kod pušača i ukazuje na neka srčana oboljenja. Simptomi zahtevaju pregled bez odlaganja. Vaš doktor će vam izmeriti puls u nogama i obaviti prosta merenja krvnog pritiska u nogama i cirkulaciju kako bi potvrdio da je ona usporena.

Presudno je da bolesti srca budu otkrivene na vreme jer uz pomoć hrane i lekova koji mogu da pomognu. Savetuje se mnogo više hrane biljnog porekla, malo životinjskih proizvoda i dosta šetnje.

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTKRIO KADA ĆE KRAJ KORONA LUDILU I DA LI ĆE VAKCINA BITI OBAVEZNA

U Srbiji će epidemija koronavirusa morati da se završi do kraja januara 2021. godine. Biološki …