Home / ZDRAVLJE / OVIH 10 STVARI NIKAKO NE SMETE RADITI- Ako želite dobru energiju u kući i u životu!

OVIH 10 STVARI NIKAKO NE SMETE RADITI- Ako želite dobru energiju u kući i u životu!

Ovde ćete naći 10 najvećih Feng Shui grešaka koje možete napraviti i odgovore kako ih rešiti. Sve ovo nije nikakva posebna ezoterija, ako malo razmislite, skroz je logično – i lako se može rešiti!

porodica-jelo-hrana-rucak

1. Imate naviku držati sprave za vežbanje ili rad u spavaćoj sobi

Spavaća soba bi trebala dočarati zonu opuštanja i intime, a ne energiju rada i teškog vežbanja. Čuvanje sobnog bicikla ili kompjutera u spavaonicu, čak i TV-a, ubrzo će pokazati svoj učinak u vidu težeg postizanja relaksacije i uništenja mira i intimne atmosfere. Premestite sve sprave iz vaše spavaće sobe te radite, gledajte TV i vežbajte negde drugde.

2. Dozvoljavate da se nakuplja nered

Stare novine, časopisi, razbacane knjige, prljavo rublje ili gomile igračaka mogu vas itekako sputavati i fizički i emocionalno. Pospremite svoj dom, barem jednom nedeljno da biste se osećali oslobođeno, zdravo i poletno.

3. Imate prepunjene, nabacane ormare

Ugradni ormari, kao i cela soba pretvorena u orman koliko god bili praktični i lepi imaju svoje kapacitete. Ne pretrpavajte ih, jer biste sami sebe mogli udaljiti od osoba koje bi vam mogle pomoći i koje su vam naklonjene. Ukoliko niste nešto nosili nekoliko sezona, rešite se tih stvari ili ih poklonite potrebitima. Ispraznite i bacite tj poklonite barem trećinu, da biste napravili mesta za nešto novo u svom životu. Sržite sve uredno složeno i sortirano.

4. Imate prazne zidove koji deluju beživotno

Prazni zidovi otežavaju prepuštanje uživanju i zadovoljstvu. Uzmite dovoljno vremena da ispunite svoj dom umetničkim delima koja vas inspirišu, nadahnjuju a možda ste i sami dovoljno kreativni. U slučaju da niste sigurni ili nemate dovoljno novaca, poslužite se lepim posterima, plakatima ili tapetama zanimljivog uzorka.

5. Ostavljate poklopac wc šolje otvorenim

Žene već godinama glasno ili tiho mrmljaju o ovom problemu. I to s dobrim razlogom. Wc je slivnik koji doslovce može isprati blagostanje iz vašeg života. Usvojite naviku da je poklopac od wc daske poklopljen kada šolja nije u upotrebi. Zatvarajte i vrata od kupatila.

6. Ne perete redovno prozore

Ako to ne činite redovno vrlo je verovatno da propuštate mnogo toga. Prozori su simbol slave i vašeg ugleda. Kada su stakla čista i blistava, okolina će prepoznati vaše sposobnosti i talent, pa će vas i poticati i uvažavati. Kada su prljavi i zamagljeni, te zlatne prilike će vas jednostavno mimoići.

7. Ignorišite škripanje

Vrata koja škripe, od ulaznih do onih na ormarićima uvek su znak da ste u nečemu nepopustljivi. Nekoliko kapi specijalnog ulja ili voska, pa i onog maslinovog, sprječit će škripanje ili cviljenje šarki. Time pokazujete da ste spremni i otvoreni za nove mogućnosti.

8. Retko kuvate

Vaša kuhinja je srce vašeg doma. Kada se ne upotrebljava, sva područja vašeg života mogu patiti. Ukoliko više kuvate kod kuće, svakako ćete biti srećniji i zdraviji. Ako nemate vremena za kuvanje, potrudite se barem jednom dnevno zapaliti gorionik na kuhalu, makar samo za čaj ili kafu. To generiše dobrodošlicu, toplotu i vašu vitalnost.

9. Čuvate nepotrebne stvari, neželjene poklone i stvari koje vam se ne sviđaju

Mrzovoljna tetka je jako htela da njen omiljeni smeđi avganistanski tepih, koji miriše na naftalin iu sukobu je sa celokupnim dizajnom vašeg doma, ipak pripadne vama. Bez obzira da li ste ga prebacili preko naslonjača ili sačuvali u kutiju na dnu ormara on je svejedno izvor podsjećanja na ne baš prijatnu zajedničku prošlost. Rešite se neželjenih darova tako da ih poklonite ili proslijedite, a vi oslobođeni okova prošlosti, krenite dalje.

10. Ko ima kuću: Retko se koristite glavnim ulazom u vaš dom

Vaša ulazna vrata simbol su vaše poslovne karijere i životnog puta. Kada stalno ulazite u svoj dom kroz garažu ili zadnja dvorišna vrata, mogli bi vrlo brzo izgubiti iz vida svoje životne ciljeve. Ograničava se u mogućnostima napredovanja ili zapošljavanja, kao što i gubite lični smisao za više kreativnosti i životnih mogućnosti.
Neka vam pređe u naviku korišćenje glavnih ulaznih vrata najmanje jednom dnevno, čak ako pri tome morate ići i okolo.

(Atma)

Check Also

Dr NESTOROVIĆ NIKAD OTVORENIJI O VIRUSIMA, KAKO BITI ZDRAV, O PRIRODNIM LEKOVIMA, O BOGU.. (VIDEO)

Gost kod Ratka Dmitrovića u emisiji „A ŠTA VI MISLITE“ na RAS televiziji, bio je …