Home / ZDRAVLJE / OVO MORATE ZNATI: PRVA POMOĆ IZ KUHINJE KOJA MOMENTALNO ZAUSTAVLJA KRV..

OVO MORATE ZNATI: PRVA POMOĆ IZ KUHINJE KOJA MOMENTALNO ZAUSTAVLJA KRV..

Krvarenje iz nosa, duboke posekotine, čak arterijsko šikljanje će prestati u roku od nekoliko sekundi. piše Webtribune.rs

prva-pomoc-krvarenje

Aleva paprika omogućava da se posekotine zatvore brzo tako da ćete zadržati krv u svom telu, gde mu je i mesto.

Kako zaustaviti krv alevom paprikom za samo 10 sekundi

Samo posuti prah organske aleve paprike na posekotinu ili ogrebotinu i ona će da zaustavi krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče.

Sloj aleve paprike obavijen oko rane će obezbediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak!

Takođe možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomešane sa kašičicom aleve.

„… Stavite kašičicu aleve u čašu vrele vode, popijte je i dok izbrojite do deset, krvarenje će prestati. Umesto da se sav taj pritisak centralizuje, on se izjednačio, a koagulacija postaje brža. Bez obzira da li je krvarenje unutrašnje ili spoljašnje, oralno konzumiranje kašičice aleve u čaši vruće vode će brzo prestati. “

Ostale zdravstvene prednosti aleve paprike

Aleva je bogata kapsaicin. Biber takođe sadrži vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid (koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima).

Bol i zapaljenje

Aleva je odlična za ublažavanje bola kod upale. Radi na principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji daju signale bola. Dobra je kod upale mišića, bolova u leđima, ukočenog vrata i drugih bolova.

Korisna za krvne ugruške

Aleva paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičke aktivnost i sprečava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjenju šanse od srčanog udara ili šloga.

Pomaže u lečenju čira

Aleva paprika takođe pomaže u lečenju čira peristaltičke kretanjem creva. Ljuta paprika je takođe odlična za stomak i crevni trakt. Ona stimuliše peristaltički kretanje creva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji.

 Webtribune.rs

Check Also

MEDICINA U ČUDU: OVAJ ZAČIN LEČI NAJTEŽE BOLESTI, A SVI GA IMATE KOD KUĆE! (RECEPT)

Ako ste vi ili vaši voljeni patili od karcinoma, Alchajmerove bolesti ili drugog oblika demencije, …