Home / ZDRAVLJE / OVO NISTE ZNALI: Glina u prahu može zaustaviti krvarenje za 15 sekundi!

OVO NISTE ZNALI: Glina u prahu može zaustaviti krvarenje za 15 sekundi!

Clip

Ponekad, krvarenje uzrokovano posekotinom ili ogrebotinom može biti vrlo teško zaustaviti jer primena flastera ili pritiskom na ranu ne donosi nikakav uspeh.

Međutim, tu je vrlo efikasan lek koji može učiniti čudo kada je u pitanju ovaj problem. Razne studije su pokazale da krvarenje može biti zaustavljeno u manje od 15 sekundi pomoću gline u prahu.

Takođe, ako nemate ovaj sastojak u ovom trenutku, možete koristiti mlevenu papriku, ali budite oprezni, ne sme biti ljuta.

Dokazano je da je ova metoda vrlo efikasno rešenje za ozbiljne i dublje posekotine, krvarenje iz nosa pa čak i arterijskog krvarenja, jer zaustavlja krvarenje u roku od nekoliko sekundi.

Sve što treba da uradite je naneti papriku ili glinu u prahu na zahvaćena područja i sačekajte 10 do 15 sekundi kako bi se krvarenja zaustavilo.

Primenjujte ovu metodu samo kada je reč o manjim posekotinama i ogrebotina.

Naime, ako je rana velika ili imate unutrašnje krvarenje, sve što treba da uradite je pomešati kašiku mlevene crvene paprike u toploj vodi i popiti dobijenu smesu.

Osim što možete zaustaviti krvarenje, crvenom paprikom u prahu možete da dezinfikujete rane, ona takođe sadrži vitamin A i C, karotenoide i antioksidanse.

Izvor: Nature-treatments.com

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …