Home / ZDRAVLJE / Ovo su biljke koje će brzo i efektivno očistiti vaša pluća..

Ovo su biljke koje će brzo i efektivno očistiti vaša pluća..

Naša pluća, jedan od najvažnijih organa u ljudskom telu, često su izložena posledicama loših navika ili, jednostavno, okruženja u kojem se nalazimo – što zbog pušenja, što zbog zagađivača koje udišemo.

500

Srećom priroda se pobrinula da nam pomogne da umanjimo štetu koju činimo plućima, a mi vam donosimo 10 biljaka koje će vam u tome pomoći.

1. Origano

Kada god prašina, plesan ili polen uđu u naša pluća, telo oslobađa histamin kako bi ih sprečio da naprave više štete. Kao rezultat, dobijamo alergije, ili kijamo i kašljemo više nego inače. Origano smanjuje ove simptome jer je prirodni antihistamin, au sebi zadrži nekoliko supstanci koje efikasno čiste bakterije iz naših pluća. Pritom pomaže u pročišćavanju od šlajma.

Origano treba često stavljati u hranu, a možete dodati i par kapi ulja od origana u mleko, čaj ili sok bar jednom dnevno.

2. Divizma

Divizma (bjeloperka ili vučji rep) često se koristi kao prirodni lek za astmu, upalu pluća i tuberkulozu. Pored toga što smanjuje šlajm i pročišćava pluća, ona smiruje nadražena pluća i disajne puteve.

Pijte čaj divizme i udišite paru.

3. Osha koren

Osha je biljka za koju verovatno niste čuli. Reč je o jednom od najjačih pročiščivači pluća koji postoje i njen koren čest je sastojak kapi koje pomažu pri iskašljavanju i smirivanju nadraženih disajnih puteva. Osha čisti i sinuse, pomaže kod infekcija, astme, alergija …

Pijte čaj napravljen od korena Oshea i udišite paru.

4. Plućnjak

Kako joj samo ime govori, biljka plućnjak koristi se kao lek za plućne bolesti još od 17. veka. Čisti od nakupina šlajma, te je posebno dobra za pluća pušača te za one koji žele da prestanu sa ovom navikom. Takođe izrazito pomaže kod brohnitisa i astme.

Najbolje je praviti čaj od ove biljke i piti ga tri puta dnevno za brzo čišćenje pluća.

5. Korijen sladića

Reč je o jednom od najboljih prirodnih lekova za detoksifikaciju pluća. Pomaže kod upale grla, suvog kašlja i alergija, astme, bronhitisa, a ponaša se i kao anitibiotik.

Čaj od korena sladića izrazito umiruje i treba ga piti tri puta dnevno.

6. Majčina dušica

Majčina dušica se za lečenje plućnih bolesti koristi tek odnedavno. Sadrži thimol koji se bori protiv mikroba i koji se često koristi u vodicama za ispiranje usta. Majčina dušica iz pluća uklanja bakterije, viruse te gljivice i posebno je korisna kod upale pluća i bronhitisa, a pomaže i kod prehlade i čestog kašlja.

Kuvajte lišće i pravite čaj koji ćete piti dva ili tri puta dnevno. Ukoliko se borite protiv upale ili infekcije, pijte čaj svaki sat do oporavka. Takođe, udišite paru.

7. podbel

Lišće ove biljke još se u drevna vremena koristilo pri lečenju prehlade i respiratornih problema, a posebno je efektivna u lečenju pušačkih pluća.

Koristite i lišće i cvetove prilikom pravljenja čaja i pijte ga bar jednom dnevno.

8. Indijanski duvan

Indijanski duvan ili Lobelia Inflata biljka je koja raste u Severnoj Americi, čiji su je starosjedioc koristili u lečenju raznih bolesti pluća. Ova biljka olakšava iskašljavanje, čisti disajne puteve i olakšava disanje. Dobra je u lečenju bronhitisa i astme, laringitsa, te se preporučuje kod odvikavanja od pušenja.

Piti čaj i udisati paru, dva puta dnevno da očistimo pluća.

9. Oman

Oman biljka koristi se za lečenje raznih plućnih bolesti, najčešće kod astme ili bronhitisa. Korenje biljke pomaže kod infekcije, te je izrazito uspešna kod prehlada i kašlja.

Smrvljeno korenje dodati u toplu vodu, i piti napitak tri puta dnevno. Može se i inhalirati.

10. Lišće bokvice

Lišće bokvice spada u najbolje prirodne lekove za čišćenje pluća. Sadrži pektin i glicerin, Dva najčešća sastojka sve sirupa za iskašljavanja. Ima antimikrobijska, protivupalna i svojstva antitoksin, te je esencijalna u borbi protiv respiratorne infekcije.

Pijte čaj, jedite kuvano lišće i nastavite to raditi i nekoliko meseci nakon izbijanja bolesti.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …