Home / ZDRAVLJE / Ovo su prvi simptomi raka prostate! Ako imate ovakve tegobe, ODMAH KOD DOKTORA!

Ovo su prvi simptomi raka prostate! Ako imate ovakve tegobe, ODMAH KOD DOKTORA!

bol

Simptomi raka prostate obično dolaze do izražaja nakon što je tumor već dovoljno porastao da je počeo da pritiska mokraćnu cev (uretru).

Kada do toga dođe, vreme je da se obratite lekaru.

Najraniji znak koji može da ukaže na rak prostate jeste krv u mokraći. Krv koja je jasno uočljiva u mokraći može da bude ružičaste, crvene ili boje koka-kole i sličnih napitaka.

Krvarenje ne mora da bude bolno, ali kada god da se pojavi potrebno je otići kod lekara. Sama pojava krvi u urinu ne mora automatski da znači i pojavu raka prostate.

Pokazatelj može da bude i slab mlaz prilikom mokrenja, kao i to što vam je potrebno više vremena da urinirate nego obično.

Na rak prostate mogu da ukažu i problemi sa erekcijom. Budući da prostata ima centralnu ulogu u reproduktivnom sistemu muškarca, simptomi raka mogu da prouzrokuju i bolne ejakulacije, piše Express.co.uk.

Prostata je žlezda, veličine mandarine, čiji produkti ulaze u sastav ejakulata sperme.

Uzrok pojave raka protate nije sasvim poznat. Rizik od njegove pojave se povećava sa godinama starosti muškarca. Bolest se razvija veoma sporo, pa ljudi mogu decenijama da žive bez simptoma i potrebe za tretmanom.

Kada se dijagnostifikuje, rak može biti odstranjen hirurškim putem, kao i lečen hormonskom i radioterapijom.

(Mediji)

Check Also

Ruski doktor Malahov: Zapalite listić ovoga – umor i napetost odmah nestaju!

Postoji jedna vrlo poznata biljka koja će vam pomoći da se opustite za jako kratko …