Home / ZDRAVLJE / OVOM METODOM DO 1980: Izlečeno je više od 40.000 obolelih od raka!

OVOM METODOM DO 1980: Izlečeno je više od 40.000 obolelih od raka!

Rudolf Breuss je naturopat koji je razvio metodu terapeutskog gladovanja poznatu pod nazivom “ Totalna terapija ‘. Autor je knjige “ Rak, leukemija i druge prividno neizlečive bolesti “. U knjizi navodi da je njegovom metodom do 1980. godine izlečeno više od 40.000 bolesnih od raka i drugih teških bolesti.

500-1

Gladovanjem protiv raka

Po Breussu, rak je samostalna tvorevina unutar organizma, kojoj su za rast i napredak neophodne belančevine koje se nalaze u čvrstoj hrani, te se, u skladu s tim, može da uništi gladovanjem i unošenjem sokova od organski gajenog povrća. Budući da u njima nema belančevina, organizam će ih početi da crpe iz tumora, što će u konačnici dovesti do njegove razgradnje.

Iz tog razloga, tokom dete ne sme se uzimati nikakva čvrsta hrana koja sadrži belančevine. Terapiju uskraćivanja hrane tumorskim ćelijama nužno je provoditi 42 dana, odnosno 6 nedelja. Za to vreme iz organizma će se raspakuje sve nezdrave materije koje smo u njega uneli hranom, pićem ili udisanjem.

U drugoj polovini posta započet će razgradnja nezdravih stanica, a nakon 6 nedelja ceo organizam biće potpuno obnovljen. U cilju lečenja, Breuss koristi sokove od korenastog povrća. Terapija koju preporučuje sastoji u pijenju 3-5 dcl soka pripremljenog od cvekle, šargarepe, korena celera, rotkve i krompira.

Uz to se, zavisno o obolelim organima i tkivima, uzima do 2 litre čajnih mešavina na dan i 2 dcl bistre supe od luka. Za vreme terapije iz prehrane obavezno treba izbaciti šećer, belo brašno, suhomesnate proizvode i konzervirane namirnice.

O čemu zavisi uspeh terapije?

Sokove valja spravljati isključivo od namirnica iz strogo kontrolisanog organskog uzgoja. Naime, korišćenjem povrća zagađenog veštačkim đubrivima i pesticidima, postigli bismo sasvim suprotan efekat – umesto čišćenja organizma i ozdravljenja, doprineli bi njegovom zagađenju i daljem razvoju bolesti.

Tokom gladovanja valja obavezno voditi računa o urednoj probavi i po potrebi raditi klistir (klistiranje), kako razgrađene materije ne bi ostale u organizmu i izazvale trovanje. Uz sve navedeno preporučuje se boravak na svežem vazduhu, vežbanje i masaža.

Važno je imati na umu da proces lečenja podrazumeva i negovanje pozitivnog stava, te lišavanje stresa i nezdravih navika koje su znatno doprinele razvoju bolesti. Ipak, budući da se tokom terapije gubi i do 15 kilograma, ne savetuje se deci, trudnicama, osobama..

 

Check Also

UV LAMPE OŠTEĆUJU DNK: LEKARI UPOZORAVAJU NA ŠTETNOST ZRAČENJA ZA KOJE SE SMATRALO DA NIJE OPASNO

Medicinska studija rađena 2009. godine pokazala je da je kod pojedinih žena koje su često …