Home / ZDRAVLJE / Pila sam i po tridesetak limenki Red Bulla svaki dan, a evo kroz kakav UŽAS sad prolazim..

Pila sam i po tridesetak limenki Red Bulla svaki dan, a evo kroz kakav UŽAS sad prolazim..

Jedna nezaposlena majka iz Severne Irske tvrdi da se “navukla” na popularni energetski napitak, zbog čega danas ima ogromne zdravstvene probleme

500Foto: Twitter/@crazymummy88xx

Kako je ispričala, Lena Lupari bi zbog zavisnosti od energetskog pića uskoro mogla da ostane slepa. Ova Irkinja u jednom je trenutku pila i po skoro sedam litara Red Bull-a dnevno.

Ona je svakodnevno u sebe unosila preko 3000 kalorija samo u ovom napitku, zbog čega je postala gojazna i danas ima 145 kilograma.

U jednom trenutku primetila je da više ne vidi dobro i otišla je lekaru koji joj je saopštio da je to posledica njenog načina života.

Lena pati od idiopatskog sindroma povišenog intrakranijalnog pritiska, zbog čega joj je mozak toliko natekao, da sada gubi vid.

Svakog dana ispijala je konzervu za konzervom Red Bulla, a da nešto nije u redu shvatila je kad se u junu onesvestila. Jedini prihod joj je socijalna pomoć, od čega je oko je skoro milion dinara godišnje trošila na energetska pića, od kojih je postala zavisna.

– Pila sam u proseku 28 limenki Red Bulla dnevno i jela samo jedan obrok uveče, a to je uglavnom bila neka brza hrana, naručena iz restorana ili neka testenina iz kesice. Imam troje male dece, od kojih je jedno sa posebnim potrebama, pa nisam imala vremena za kuvanje.

Pet godina sam imala migrenozne glavobolje, ali sam ih naprosto ignorisala i pila tablete protiv bolova. Tada sam shvatila da ne vidim dobro. Jednog dana, samo više nisam mogla da ustanem iz kreveta i završila sam u bolnici – ispričala je Lena.

Lekari su joj rekli da mora da smrša barem 45 kilograma, kako bi bolest mogli da drže pod kontrolom. Od 18. jula, otkako je u bolnici, potpuno je prestala da pije Red Bull i već je izgubila nekih 13 kilograma. Lena tvrdi da joj britanski zdravstveni sistem mora pomoći da izgubi ostatak suvišnih kilograma, kako ne bi morala na operaciju.

– Ne želim da mi ugrade želudačni bajpas ili da idem na neku ozbiljnu operaciju, ali smatram da bi ljudima poput mene trebalo pomoći i motivisati nas da smršamo, na primer, odlascima u kamp. Gubljenje težine ne podrazumeva da će moja bolest nestati, ali znači da neću morati na operaciju – rekla je Lena za britanske medije, prenosi Index.

Intrakranijalna hipertenzija je vrlo retko stanje, a u pitanju je vrlo visoki pritisak unutar lobanje. Termin idiopatski označava da ne postoji očigledan uzrok, ali najčešće se javlja kod gojaznih žena u dvadesetim godinama.

Bolest je povezana sa uzimanjem određenih lekova, poput kontraceptivnih pilula. Najčešći simptomi su, baš kao kod Lene, glavobolje i problemi sa vidom zbog natečenih optičkih nerava.

U jednoj limenci Red Bulla od 250 mililitara nalazi se 60 miligrama kofeina, za koji se zna da ubrzava rad srca, pa se ispijanje tog energetskog pića ne preporučuje osobama sa visokim krvnim pritiskom ili srčanim bolestima.

(Telegraf.rs)

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTVORENO REKAO ONO OD ČEGA SVI STRAHUJEMO: EPIDEMIJA SE NEĆE ZAVRŠITI ONAKO KAKO TO LjUDI ZAMIŠLjAJU

Prema poslednjim informacijama korona virusom su zaražene 289 osobe, a preminulo je 6. Od danas …