Home / ZDRAVLJE / Pomoću ovog jednostavnog trika rešićete se herpesa za samo jedan dan!

Pomoću ovog jednostavnog trika rešićete se herpesa za samo jedan dan!

Groznica, odnosno herpes simpleks, predstavlja plik, odnosno ranicu koja se najčešće pojavljuje u predelu usana. Da ne biste stalno koristili antiviralne lekove, evo jednostavnog recepta da ga se rešite u domaćoj radinosti.

herpes-virus-lice

Herpes simpleks je relativno bezopasna, ali dosadna virusna infekcija koja se često vraća na isto mesto u vidu groznice na usni. S obzirom na to da onima koji od nje pate nanosi mnogo muke, donosimo vam jednostavan lek, koji sigurno imate u kuhinji. Verovali ili ne, sve što vam treba jeste jedan jedini čen belog luka.

Češanj belog luka sitno iseckajte i stavite preko groznice. Pustite da odstoji desetak minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta, a u roku od 12 sati herpes će nestati kao rukom odnešen. Ukoliko je reč o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Beli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, pa ga zato mnogi nazivaju antibiotikom iz prirode.

Osim toga, beli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog pritiska, koristi se za razgradnju masti u krvi, sprečava nastanak raka, leči aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksine iz tela, pomaže kod čišćenja creva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

(Telegraf)

Check Also

DOKTOR NESTOROVIĆ UPOZORIO NA OPAKU BOLEST: TRI STVARI KLJUČNE ZA NJEN NASTANAK

Doktor Branimir Nestorović tvrdi da se nedovoljno kretanje, loša ishrana i hronični stres po pravilu …