Home / ZDRAVLJE / PROVERENO DELOVANJE: Ovaj sok od 3 sastojka vrši prevenciju pojave raka, leči bubrege i mnoge druge bolesti!

PROVERENO DELOVANJE: Ovaj sok od 3 sastojka vrši prevenciju pojave raka, leči bubrege i mnoge druge bolesti!

sok- cvekla- paradajz
Cvekla je vrlo moćna namirnica , a činjenica da ima „zagrejavajuća svojstva“ čini je idealnom za zimske mesece . Jedinstvena je zbog visokog sadržaja antikancerogenih supstanci i karotenoida te je sjajan izvor folne kiseline .

Cvekla je prepuna antioksidanata koji štite organizam od prevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti , au kombinaciji sa šargarepom i jabukom može učiniti mnogo za vaše zdravlje . Naime , recepturu ovog soka čine dve šargarepe , cvekla i jabuka .

Najbolje je cveklu iscediti pomoću sokovnika te dobijeni sok ostaviti da odstoji sat vremena u staklenoj čaši u frižideru . Nakon toga joj dodajte isceđen sok od šargarepe i jabuke . Dobijenom napitku nemojte ništa dodavati već ga pijte oko pola sata pre doručka .

Važno je da ne pomešate sve sastojke odjednom . Prvo se priprema sok od cvekle koji mora da odstoji neko vreme u frižideru u otvorenoj tegli . Na taj se način se eliminišu neke štetne supstance cvekle koje mogu izazvati mučninu , povraćanje , vrtoglavicu . Kada ove supstance dođu u reakciju sa kiseonikom , gube svoja svojstva i ne izazivaju nuspojave .

Ovaj će zdravi napitak prevenirati razvoj raka te sprečiti oboljenja jetre , bubrega , pomoći će u lečenju čira te ojačati imunitet . Eliminisaće toksine iz tela , a popraviće se i vaš zadah . Izvrstan je za žene jer ublažava menstrualne bolove . Popravlja krvnu sliku i normalizuje stanje krvnih sudova .

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …