Home / ZDRAVLJE / Proverite: Miris znoja otkriva od čega bolujete

Proverite: Miris znoja otkriva od čega bolujete

zena-znojenjeZnojenje je veoma važna funkcija organizma. Međutim, ukoliko primetite promene u mirisu i količini sopstvenog znoja, možda telo pokušava da vas upozori na nešto!

Dijabetes: Šećerna bolest može da poremeti simpatički nervni sistem i pošalje pogrešnu poruku mozgu. Dijabetičari su takođe podložni gojaznosti, koja sa sobom nosi povišeno znojenje.

Reumatoidni artritis: Ova autoimuna bolest utiče izaziva zapaljenje zglobova koje može biti propraćeno znojem kod nekih pacijenata. Ovo stanje utiče na hipotalamus, deo mozga koji reguliše temperaturu.

Srčani problemi: Začepljene arterije znače da srce mora više da se napreže kako bi pumpalo krv.

Preterano aktivna tiroidna žlezda: Ovo se dešava kada tiroidna žlezda proizvodi previše svog hormona. To ubrzava metabolizam što može da dovede do anksioznosti, znojenja kao i gubljenja težine i hiperaktivnosti.

Tumor: Obilno znojenje možda ukazuje na neke tipove kancera kao što je Hodkinov limfom i non- Hodkinov limfom, leukemiju, ili tumor jetre.

Infekcija: Neke infekcije dovode do znojenja tokom noći.

(Dnevno.rs)

Check Also

SRPSKI NUTRICIONISTA: HOLESTEROL I TRIGLECERIDE NISTE UNELI JEDUĆI SLANINU I ČVARKE, VEĆ OVU HRANU, MISLEĆI DA JE ZDRAVA!

Predrag Nenadić je Doktor prirodne medicine i diplomirani nutricionista. Struku i znanje je usavršavao u …