Home / ZDRAVLJE / PROVERITE POD HITNO DESNU RUKU: Broj mladeža na koži je pokazatelj rizika za pojavu melanoma..

PROVERITE POD HITNO DESNU RUKU: Broj mladeža na koži je pokazatelj rizika za pojavu melanoma..

Više od 11 mladeža na ruci ukazuje na mogućnost povećanog rizika od pojave melanoma, pokazuje britansko istraživanje koje prenosi BBC.

ruka- mladez

Broj mladeža na desnoj ruci dobar je pokazatelj ukupnog broja mladeža na telu, otkrili su naučnici. Više od stotinu ukazuje na pet puta veći rizik pojave te vrste raka kože. To bi moglo pomoći lekarima opšte prakse da otkriju koje su osobe izložene najvećem riziku.

Naučnici sa Kraljevskom koledžu London u istraživanju su koristili podatke tri tisuće blizanaca u Britaniji. Naučnici su proučavali veliku grupu sestara bliznakinja tokom osam godina prikupljajući podatke o vrsti kože, pegama i mladežima.

Nakon što su iste metode primenili na manjoj grupi od 400 muškaraca i žena koji su oboleli od melanoma došli su do brzog i jednostavnog načina da procene rizik od pojave raka kože.
Žene sa više od sedam mladeža na desnoj ruci imale su devet puta veći rizik da na čitavom telu imaju više od 50 mladeža.

One sa više od 11 mladeža na toj ruci imale su veće izglede da na čitavom telu imaju više od stotinu mladeža što znači da su imale veći rizik od pojave melanoma.
Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu British Journal of Dermatologi.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …