Home / ZDRAVLJE / Rezultatima ovog recepta šokirali se i lekari: Kombinacija prirodno smanjuje holesterol i još mnogo toga..

Rezultatima ovog recepta šokirali se i lekari: Kombinacija prirodno smanjuje holesterol i još mnogo toga..

caj-persunaNa koncu sve izmiksajte i sipajte u teglu ili bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.

Nije novost da su limun i peršun izrazito zdrave namirnice. No, ono što čine u kombinaciji vredno je prenošenja. Naime, peršun je u svakodnevnoj pripremi hrane izvrstan saveznik zdravlja jer se jelima dodaje kao sitna dopuna uglavnom radi ukusa. No, time činimo mnogo i za svoje zdravlje.

Peršun sadrži dve grupe specijalnih sastojaka, vrlo bitnih za zdravlje. U prvu grupu sastojaka ulaze prirodna eterična ulja, a u druge grupu spadaju flavonidi. Uz sve to, neizmerno je bogat izvor vitamina C, A i K pa ga se preporučuje više konzumirati za sezone gripa i prehlada.

K svemu, peršinov se list pokazao kao izvrsno sredstvo u podsticanju izlučivanja štetnih materija iz našeg organizma i podsticanju cirkulacije. Dodamo li peršunu limun i napravimo od njih sok, dobit ćemo čudotvoran napitak koji smanjuje nivo holesterola u krvi.

Sastojci:

1,5 litra vode

3 vezice peršuna

1 kg limuna

soda bikarbona

priprema:

Limunovu koru dobro protrljajte sodom bikarbonom kako bi se uklonile nečistoće sa kore. Ipak, nastojte koristiti domaći, neprskani limun. Vodu prokuvajte i ostavite da se ohladi. Limun isecite na kriške, a peršun usitnite i dodajte u hladnu vodu. Sve skupa poklopite i ostavite jedan dan da odstoji u frižideru. Na koncu sve izmiksajte i ulijte u staklenku ili bocu. Svakodnevno pijte po jedan decilitar.

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …