Home / ZDRAVLJE / SAVETI STRUČNJAKA: „Ovo su 13 najčešćih snova koje imamo- Saznajte šta zapravo znače“

SAVETI STRUČNJAKA: „Ovo su 13 najčešćih snova koje imamo- Saznajte šta zapravo znače“

Mnogi ljudi imaju snove koji im se javljaju više od jednom, ponekad i mnogo puta, tokom života. Neke od snova lako je objasniti, dok su drugi puno misteriozniji.

san-snovi-devojka

Ako sanjate da vam ispadaju zubi, to se na primer usko povezuje sa problemima u komunikaciji. Ako se osećate zatočeni u snovima, to znači da se osećate zatočeni i u stvarnom zivotu. No, neke snove nije tako lako objasniti.

Ipak, to je pokušala napraviti profesionalna analitičarka snova Lauri Loevenberg, autorka brojnih knjiga o analizi snova (Dream on it: Unlock Iour Dreams, Change Iour Life) koja je analizirala neke od zanimljivih snova.

1. Kraj sveta kakvog ga poznajemo

„Moji su snovi često apokaliptični i nikada ne mogu doći do nikoga jer nikad ne radi telefon. Ili su brojevi zbrkani ili je uređaj pokvaren, pa tako usred apokalipse ne mogu doći do svoje mame. “

„Kraj sveta se često povezuje sa velikim promenama koje se događaju u vašem ličnom svetu. Te promene ponekad su seoba iz grada, promena posla, prekid veze, prestanak pušenja itd. Način na koji se naš unutrašnji um oprašta od starog sveta zna biti prilično dramatičan, pa je bolje da prihvatimo način na koji se naš novi svet slaže.

Vaša nemogućnost da koristite telefon verovatno simbolizuje nemogućnost da izrazite svoje brige ili da ih kažete svojim roditeljima jer su preosobno „, objasnila je Loevenberg.

2. Polje i Jim

„Stojim na polju i muškarac po imenu Jim kombijem se odveze do šupe usred polja. Izađe iz kombija, uđe u šupu i iz njega iznese jednu raketu za vatromet. IPAL ju, ona eksplodira i širi se sve dok ne prekrije celo nebo. Tada se probudim. “

„O, ovo je dobar. Polje može biti vezano uz karijeru ili ljubavni život, ali zbog šupe mislim da je više vezano za karijeru. Šupa je mesto u kojem držimo svoj alat, mesto u psihi i kojem skladištimo veštine.

Muškarac je vaša sposobnost da budete nametljivi, da se istakneme i da vodite svoj posao. On ima ime jer ste ga identifikovali kao deo sebe. Jedna jedina raketa simbolizuje vašu želju da se istaknete, a samo nebo je vaša granica „, stručnja je analiza sna.

3. O ne, moji zubi

„Imam uznemirujuće snove kako mi zubi ispadaju u usta. Labavi su i čudnog oblika, skoro pa preveliki za moja usta i izrasli su pod čudnim uglovima. Onda se odjednom odvoje i moram ih ispljunuti. Uvek mi je tako neprijatno u snovima i pokušavam to skriti od drugih „.

Lauri kaže: „Eliminisan zuba je jedan od najčešćih snova koje sam susreta. Zubi u vašim snovima simbolizuju vaše reči. Imate li u suprotnom sklonosti reći stvari zbog kojih vam je kasnije neugodno?

Dovodite li se u neprijatne situacije i govorite možda više nego biste li trebali (zubi koji su preveliki za vaša usta). Ovaj san vam zapravo pokušava pomoći da usavršite svoje veštine komunikacije „.

4. On pokušava da me ubije

„Ceo život sanjam nekoga ko pokušava da me ubije. Ponekad ima šešir kao Freddi Krueger, ali većinu puta ne znam ko je to. Ali znam da je muškarac i to muškarac koji me lovio po nekoliko različitih lokacija, po bakinoj kući, ispred crkve iza bakine kuće i po velikom skladištu. “

„Lauri objašnjava“ Kada vas love u snovima, to obično znači da pokušavate izbeći nešto u stvarnom životu, nešto poput konfrontacije sa nekim, neke obaveze, teške situacije itd. Zašto uvek bakina kuća?

Bake su obično jako mekane i dopuštaju nam da se izvučemo sa raznim stvarima, pa to za vas možda predstavlja lagani izlaz. Ali primetite kako nikad niste uspešni u tim snovima. To vam vaš um govori da se ne možete sakriti od problema. Zato je bolje da se s njim suočite i rešite ga. “

5. Hitler i kiklop

„Kad sam bio dete imao sam stalnu noćnu moru. U njoj je moja porodica bila u poseti Hitlerovom letnjikovcu i prenoćila je u motelu u blizini Hitlerove kuće. Izbila je velika oluja, motel je bio prebukiran i morali smo deliti sobu sa Kiklop.

On je umesto zenice u oku imao rotirajuću crvenu kocku. On nas je probudio usred noći vičući: „kamen se raspada“. Kocka se potom raspala na dva dela, a njegova se očna šupljina takođe raspala na dva dela. “

Lauri kaže: „Kao dete verovatno ste imali saznanje da je Hitler bio jako zla osoba, pa ste možda to sanjali kad god ste bili u nevolji ili u situaciji u kojoj niste ništa mogli promeniti. Oluja sugeriše nešto turbulentno, van vaše kontrole.

Ne mogu si pomoći da ne pomislim kako ovaj san možda ima veze sa razvodom ili nekim drugim oblikom rastave. Kocka umesto zenice i Kiklop bol sugeriše i ukazuje na vašu emotivnu bol usred razvoda.

6. Usta puna stakla

„Sanjam da su mi usta puna stakla i da moram komadiće vaditi iz svog jezika i obraza.“
Lauri kaže: „Svaki san koji je fokusiran na usta obično je povezan s komunikacijom u stvarnom životu“.

Kada nešto morate izvaditi iz usta u snu, obično to znači da morate o nečem progovoriti u stavrnom životu. Slomljeno staklo simbolizuje krhke situacije o kojima morate progovoriti, budući ne želite povrediti ničije osećaje ili uzrokovati drame. “

7. Padajući slon

„Imao sam ušestao san koji je delimično inspirisao jednu od mojih tetovaža. Tokom drugog razreda srednje škole sanjao sam velikog belog slona kako polako hoda građevinom koja je arhitektonski podsećala na Taj Mahal. Bio je lep i sunčan dan, a slon je hodao po ivici građevine. Onda se sunovratio i pao. Kad je pao stisnuo se na veličinu kikirikija. “

Lauri kaže: Padovi u snu obično se povezuju sa nekim razočarenjem u stvarnom životu. Slon možda simbolizuje koliko vas je to pritiskalo u to vreme. Kako je slon bio bele boje, ne mogu si pomoći a da ne mislim da to ima veze sa vašim životom nakon srednje škole jer bela boja u snovima simbolizuje nove početke.

Dobar je znak da se slon smanjio jer to znači da je težina cele situacije splasnula u vašoj psihi.

8. Tigar

„San se događa na parkiralištu stambenog kompleksa u kojem sam živeo dok sam bio mlađi, sa možda sedam ili osam godina. U njemu sam zatočen na parkiralištu, a vreba me veliki beli tigar koji se skriva iza auta i zgrade i ne da mi da pobegnem.

Kako sam postao stariji, san se malo promenio i postao sam manje preplašeniji tigra. Ipak, koliko se sećam, nikad nisam napustio parking. “
Lauri kaže: „zatočenosti u snu simbolizuje i zatočenosti u stvarnom životu. Tigar koji vreba predstavlja depresiju ili ansioznosti ili čak strah od vaše vlastite agresivnosti.

Kako ga se manje bojite čini se da se sve bolje nosite s problemom, ali niste još izašli sa parkirališta, pa treba i dalje raditi na izlasku iz vaše zone prijatnosti kako biste ukrotili zver „.

9. Problem s kornjačom

„Podignem svoju kornjaču i ispod nje su male kornjače. Nastave izlaziti i ja moram pronaći dodatne akvarijume za sve kornjače „.
Lauri kaže: „Ovaj san sugeriše da nešto u vašem životu raste i umnaža se.

Da li ste puni ideja ili dobijate sve više radnih zadataka? Potreba da nabavite nove akvarijume sugeriše da želite pohraniti sve svoje ideje ili o čemu se već radi. “

10. Brate, pazi se

„Stojim na brežuljku koji okružuje jezerce i gledam 2 mlađa brata kako u njemu plivaju. Kako ih gledam dok plivaju, primetim 2 aligatora kako su izvirila iz vode i kako plivaju odmah iza njih. Uvek se probudim pre nego li saznam što se dogodilo. “

Lauri kaže: „Obično stvorenje sa velikim ustima i puno zuba u snovima simbolizuje nekoga u stvarnom životu ko puno kritikuje i ujeda rečima. Da li su u to doba vaša braća bila izložena kritikama?

Moguće je i da se vaša braća nisu igrala već simbolizuju deo vas koji se boji kritika ili nekoga oko vas kojeg SMART delom porodice. Činjenica da se radi o dva brata i dva aligatora sugeriše da postoje dva razloga za zabrinutost. “

11.Smaknuće veštice

„Kad sam imao između 6 i 10 godina stalno sam sanjao staru vešticu zagrnute crnim velom i kapuljačom u nikad joj nisam mogao razaznati lice. Znao sam da dolazi prema meni po specifičnoj buci koju je stvarala, a ja bih bio paralizovan od straha i ne bih uspeo da pobegne.

Kad bi mi se približila uvek bih se probudio. Snovi su prestali jednog dana kada sam svojevoljno otkrio njeno sklonište i razbio joj sve bočice sa napicima. “

Lauri kaže:

„Prema mojim istraživanjima, deca koja sanjaju vešticu obično se boje neke žene u svom životu, poput starije sestre, majke sa naglom ćudi, ljutite bake itd. Sviđa mi se što si na kraju razbili sve njene bočice, što mi kazuje da ste se postavili u životu i da ta osoba više nema uticaja na vas, odnosno njena je čarolija prestala. “

12. Najgora haljina ikada

„Moja najgora mora je da se nađem usred guste šume odevena u venčanicu koja je preduga i preteška. Tlo je blatnjavo i teško. Odjednom shvatim usred šume da je u donjem delu moje venčanice žena i da ju ne znajući vučem.

Njeno lice je puno opekotina, kao i ruke. Moram nastaviti hodati jer ako stanem ona će me napasti. Nikad me ne uspe dohvatiti, ali ja nikad ne uspem preći šumu „.

Lauri kaže:

„Ovaj me san malo prestravio. Da li planirate venčanje? Ako je tako, onda ovo sugeriše da ste zabrinuti da nešto iz prošlosti nosite sa sobom u brak.

Ako se ne planirate venčati, san može sugerisati depresivnu situaciju nakon koje ne možete nastaviti dalje. Blato iz sna takođe predstavlja depresivnost i negativnost koji su preplavili vašu psihu. Žena u venčanici ste verovatno vi, a ožiljci predstavljaju okove vaše prošlosti. “

13. Potrebno je 2

„U situaciji sam u kojoj upoznajem Meri Kejt i Ešli i tako sam uzbuđena što se to dešava. San uvek tako završava da shvatim da je reč o snu i da sam sva utučena zbog toga „.

Lauri kaže:

„Zapitajte se: koja je prva stvar koja vam padne na pamet kad pomislite na neku zvezdu? TV Šou u kojem se pojavljuje, neka pojedina uloga? Pjesma koju je pevala? Meri Kejt i Ešli najpoznatije su po humorističkoj seriji Puna kuća. Da li vi želite imati veliku porodicu?

Snovi da ih upoznate mogu predstavljati želju da sami imate veliku porodicu. Sugeriram vam da idući put kad ih sanjate postanete lucidni i upitate Meri Kejt i Ešli „što mi vi predstavljate? ‘Dobićete odgovor.“

Check Also

Hronična bolest jetre koju je teško otkriti na vreme- 55 odsto ljudi ima a ne zna..

Masna jetra je postala jedan od najčešćih problema sa kojim se ljudi danas suočavaju, ali …