Home / ZDRAVLJE / TEST OTKRIVA DA LI VAM FALI JOD: Nadoknadite ga uz ove RECEPTE..

TEST OTKRIVA DA LI VAM FALI JOD: Nadoknadite ga uz ove RECEPTE..

orahFoto: Pixabay.com
Ljuska oraha puna je joda. Nedostatak ovog mikroelementa utiče na rad štitne žlezde, bolesti dojki, materice, prostate, a može da izazove i dijabetes. Zato pokušajte da unesete neophodne doze joda uz pomoć ovog recepta.

Ukoliko primećujete neke od sledećih simptoma – opštu slabost, drhtanje ruku, znojenje, nervozu, iritabilnost, visok krvni pritisak i nesanicu, veoma je verovatno da patite od manjka joda. Ovo naročito pogađa stariju populaciju.

Najlakši način da proverite da li i vašem telu fali jod jeste da ga namažete na laktove pre spavanja. Ukoliko su vam laktovi kada se ujutro probudite suvi, znači da ga je telo upilo jer vam nedostaje jod.

Ukoliko ustanovite nedostatak joda u sopstvenom organzmu, sajt stayonthehealthypath.com nudi sledeći recept sa ljuskama oraha:

Pola šolje ljuski oraha sipajte u činiju, a potom ih prelijte sa dve šolje vode. Prokuvajte sve to, a zatim ostavite da se ohladi 10 minuta. Uzimajte po gutljaj ovog napitka pre svakog obroka u periodu od jednog do četiri meseca.

Za ciste na jajnicima, ali i lečenje prostate, ovaj sajt preporučuje da uzmete dve kašike ljuski i prelijete ih sa šoljom i po vode. Kuvajte to 20 minuta na tihoj vatri. Ovaj napitak uzimajte tri puta dnevno.

Alkoholna tinktura sa jodom kojom se leče bolesti štitne žlezde, digestivnog trakta, zglobovi, hipertenzija, visok pritisak i dijabetes, ali i nesanica i iritabilnost jeste sledeća:

Napunite bocu do jedne trećine usitnjenim ljuskama semenki a zatim u to ulijte dobar brendi ili votku. Stavite to u tamnu prostoriju na tri nedelje. Zatim procedite i uzimajte jednu čajnu kašičicu pre obroka tri puta dnevno.

Check Also

PRVI ZNAK DA SE U VAŠEM TELU FORMIRA KRVNI UGRUŠAK KOJI MOŽE BITI SMRTONOSAN

Krvni ugrušci ili tromb mogu da budu izuzetno opasni po život, iz krvih puteva se …