Home / ZDRAVLJE / Tri najzdravije vrste semenki: Štite srce, sprečavaju starenje, ublažavaju bol!

Tri najzdravije vrste semenki: Štite srce, sprečavaju starenje, ublažavaju bol!

Dve kašike susama dnevno rešiće vaš problem sa anemijom, tako što će vam pružiti dovoljnu količinu bakra, koji je zadužen za transport gvožđa u organizmu.

susam

Postoji mnogo zdravih bobica i semenki koje odlično utiču na zdravlje i izgled, ali teško da ćete tri najbolja efekta izvući iz samo jedne namirnice.

Zato vam predstavljamo tri najzdravije vrste semenki, koje vam u jako malim količinama obezbeđuju zdrave zglobove, jako srce i sprečavaju starenje kože – piše Prevention.com.

Susam

Samo dve kašike susama dnevno obezbediće vam čak 80 odsto preporučenog dnevnog unosa bakra, koji poboljšava transport gvožđa.

Uz to, bakar je odličan protivupalni mikroelement koji sprečava ili ublažava bol usled artritisa.

Ovu količinu susama možete uneti kroz preliv za salatu: Pomešajte dve kašike lekovitog semena sa malo maslinovog ulja i uživajte!

Suncokret

Skoro 40 odsto dnevnog preporučenog unosa vitamina E možete uneti kroz dve kašike semena suncokreta! Vitamin E je antioksidant koji će vašu kožu, između ostalog, štititi od preranog starenja i oštećenja od sunca, pa obogatite svoju salatu, testeninu ili bilo koji drugi ručak ovom odličnom grickalicom!

Laneno seme

Alfa-linolenska kiselina koja se nalazi u semenu lana vrlo je lekovita za srce, jer snižava nivo holesterola i triglicerida, kao i krvni pritisak.

Dodajte dve kašike mlevenog lanenog semena vašim žitaricama, ovsenoj kaši ili zdravom smutiju.

(Stil)

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …