Home / ZDRAVLJE / ULjE IZ KANDILA SVETOG NEKTARIJA ČINI ČUDA: Zbog jednog posebnog razloga čuva od karcinoma

ULjE IZ KANDILA SVETOG NEKTARIJA ČINI ČUDA: Zbog jednog posebnog razloga čuva od karcinoma

sveti-nektarije

Smatra se da je Sveti Nektarije Eginski i sam preminuo od kancera po promišlju Božijem, da bi bio pomoć i putokaz ljudima koji od toga bolujuUlje iz kandila Svetog Nektarija iznad moštiju je isceliteljsko.

U Srbiji se deo njegovih moštiju nalazi u manastriu Ćelije. Pravoslavni vernici slave Svetog Nektarija Eginskog, kojem se mole za zdravlje i za izlečenje. Njegova ikona čuva se u Valjevu, gde mnogi hodočasnici dolaze ne bi li im Sveti Nektarije uslišio molitve.

Svetom Nektariju najviše se mole ljudi oboleli od raka, a na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su i paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest.

Živeo je polovinom 19. veka, a preminuo 1920. godine. Vernici na sutrašnji dan odlaze kod njegovih svetih moštiju u crkvu na ostrvu Egini, u manastire koji imaju česticu Svetog Nektarije Eginskog (deo svetih moštiju) ili se celivaju njegove ikone, pomazuje se osvećenim uljem Svetog Nektarija Eginskog i svaki dan se čita Akatist i molitva Svetom Nekatriju Eginskom za isceljenje.

Rođen je 1. oktobra 1846. u Trakiji u siromašnoj porodici. Bio je peti od šestoro dece. Nekoliko godina je živeo u Atini, gde je 1885. godine diplomirao na Bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Atini.

Godine 1886. je rukopoložen u čin sveštenika.

Iste godine, primio je i čin arhimandrita, i postao sekretar Aleksandrijske patrijaršije. 1889. godine, izabran je za mitropolita Pentapolskog. 1892. godine Nektarije je primio službu propovednika u Grčkoj, a u periodu 1894-1908. vodio je teološku školu u Atini.

Nakon odlaska u penziju, živeo je u Trojičkom manastiru u Egini, po kojoj se i naziva Eginski.

Vernici koji žele da ozdrave, čitanjem akatista obraćaju se svetitelju da ga on zastupa kod Boga i pomogne mu u izlečenju.
Na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest.

Takođe su zabeležena njegova čuda u raznim nesrećama kao što su brodolomi, survavanje autobusa u provaliju, napadi ajkula, ujedi zmija i ostali.

Vernici govore da im je davao upute i u snu šta da urade da bi ozdravili.

Smatra se da je Sveti Nektarije Eginski i sam preminuo od kancera po promišlju Božijem, da bi bio pomoć i putokaz ljudima koji od toga boluju.

On je preminuo od maligne bolesti da bi dobio venac slave Božije za svoj bogougodan život, dok je nama ljudima bolest putokaz i opomena da se okrenemo Gospodu i shvatimo volju Njegovu, koju obično ne primećujemo baveći se svojim stvarima, problemima i životima.

Na dan Svetog Nektarija samo uz veru, ljubav i molitvu može se doći do spasenja. Danas nikako ne bi valjalo umanjivati njegov značaj niti ismevati ljude kojima su njegova čuda pomogla.

(Telegraf.rs)

Check Also

KADA ŽELITE DA ZAPALITE CIGARETU POPIJTE OVAJ NAPITAK: POMAŽE DA OSTAVITE PUŠENJE ZA 10 DANA, A IMATE GA U KUHINJI!

Uz pomoć ovog napitka cigarete će vam se ogaditi za desetak dana. Svi koji su …