Home / ZDRAVLJE / ULjE IZ KANDILA SVETOG NEKTARIJA ČINI ČUDA: Zbog jednog posebnog razloga čuva od karcinoma

ULjE IZ KANDILA SVETOG NEKTARIJA ČINI ČUDA: Zbog jednog posebnog razloga čuva od karcinoma

sveti-nektarije

Smatra se da je Sveti Nektarije Eginski i sam preminuo od kancera po promišlju Božijem, da bi bio pomoć i putokaz ljudima koji od toga bolujuUlje iz kandila Svetog Nektarija iznad moštiju je isceliteljsko.

U Srbiji se deo njegovih moštiju nalazi u manastriu Ćelije. Pravoslavni vernici slave Svetog Nektarija Eginskog, kojem se mole za zdravlje i za izlečenje. Njegova ikona čuva se u Valjevu, gde mnogi hodočasnici dolaze ne bi li im Sveti Nektarije uslišio molitve.

Svetom Nektariju najviše se mole ljudi oboleli od raka, a na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su i paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest.

Živeo je polovinom 19. veka, a preminuo 1920. godine. Vernici na sutrašnji dan odlaze kod njegovih svetih moštiju u crkvu na ostrvu Egini, u manastire koji imaju česticu Svetog Nektarije Eginskog (deo svetih moštiju) ili se celivaju njegove ikone, pomazuje se osvećenim uljem Svetog Nektarija Eginskog i svaki dan se čita Akatist i molitva Svetom Nekatriju Eginskom za isceljenje.

Rođen je 1. oktobra 1846. u Trakiji u siromašnoj porodici. Bio je peti od šestoro dece. Nekoliko godina je živeo u Atini, gde je 1885. godine diplomirao na Bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Atini.

Godine 1886. je rukopoložen u čin sveštenika.

Iste godine, primio je i čin arhimandrita, i postao sekretar Aleksandrijske patrijaršije. 1889. godine, izabran je za mitropolita Pentapolskog. 1892. godine Nektarije je primio službu propovednika u Grčkoj, a u periodu 1894-1908. vodio je teološku školu u Atini.

Nakon odlaska u penziju, živeo je u Trojičkom manastiru u Egini, po kojoj se i naziva Eginski.

Vernici koji žele da ozdrave, čitanjem akatista obraćaju se svetitelju da ga on zastupa kod Boga i pomogne mu u izlečenju.
Na spisku bolesti čije je isceljenje po pravoslavnom verovanju pomogao su paraliza, nervna oboljenja, oboljenja bubrega, očiju i Parkinsonova bolest.

Takođe su zabeležena njegova čuda u raznim nesrećama kao što su brodolomi, survavanje autobusa u provaliju, napadi ajkula, ujedi zmija i ostali.

Vernici govore da im je davao upute i u snu šta da urade da bi ozdravili.

Smatra se da je Sveti Nektarije Eginski i sam preminuo od kancera po promišlju Božijem, da bi bio pomoć i putokaz ljudima koji od toga boluju.

On je preminuo od maligne bolesti da bi dobio venac slave Božije za svoj bogougodan život, dok je nama ljudima bolest putokaz i opomena da se okrenemo Gospodu i shvatimo volju Njegovu, koju obično ne primećujemo baveći se svojim stvarima, problemima i životima.

Na dan Svetog Nektarija samo uz veru, ljubav i molitvu može se doći do spasenja. Danas nikako ne bi valjalo umanjivati njegov značaj niti ismevati ljude kojima su njegova čuda pomogla.

(Telegraf.rs)

Check Also

Ruski doktor Malahov: Zapalite listić ovoga – umor i napetost odmah nestaju!

Postoji jedna vrlo poznata biljka koja će vam pomoći da se opustite za jako kratko …