Home / ZDRAVLJE / ULJE KOJE ČINI ČUDA: Leči alergije, akne i ubrzava rast kose (RECEPT)

ULJE KOJE ČINI ČUDA: Leči alergije, akne i ubrzava rast kose (RECEPT)

uljeFoto: Pixabay.com

Ricinusovo ulje u narodu pozntao kao Hristov dlan ima brojna lekovita dejstva, pa nije ni čudo što je nagrađen upravo ovakvim nazivom.

Pored dobro poznatog efekta za brži rast kose, ricinuosovo ulje može da ubrza rast i drugih dlačica, pa ukoliko želite da imate gušće obrve jednostavno ih svake večeri premažite tankim slojem ovog drevnog eliksira.

Postoje istraživanja koja su pokazala da svkodnevna konzumacija ovog ulja može znatno da umanji probleme sa alergijama. I to samo par kapi dnevno koje možete pomešati sa mlekom ili jogurtom.

Svakako, pre nego što se odlučite da ricinusovo ulje koristite oralno, prethodno bi trebalo da se posavetujete sa svojim lekarom zbog mogućih nusefekata.

Ukoliko imate problema sa aknama probajte da dva do tri puta nedeljno primenjujete tretman sa ricinusovim ulje. Najpre poparite lice, a u vodu možete dodati i par kapi eteričnog ulja kako bi ceo tretman bio prijatniji.

Nakon toga polako izmisirajte lice nežnim vlažnim peškirom, a potom u vrlo tankom sloju nanesite ricinusovo ulje i ostavite ga da deluje oko sat vremena. Operite lice i nanesite kremu koju inače koristite.

MASKA ZA OPORAVAK I RAST KOSE:

Uzmite šerpicu u koju ćete sipati jednu kašiku maslinovog ulja, jednu kašiku kokosovog ulja i jednu kašiku ricinusovog ulja. Takođe dodajte i dve kešike maske za kosu koju inače koristite.

Polako zagrevajte na srednjoj temperaturi vodeći računa da ne proključa. Nanesite masku na kosu celom dužinom i uvijte u plastičnu foliju za domaćinstvo, pa u peškir. Držite je na kosi dva sata, pa potom operite kosu.

(Žena.Blic.rs)

Check Also

HITNO UPOZORENJE DR NESTOROVIĆA!

Poslednjih dana i nedelja vazduh u Srbiji ima i boju i miris. Iz godine u …