Home / ZDRAVLJE / UVIN ČAJ je spasao život Geteu, probajte ga i vi..

UVIN ČAJ je spasao život Geteu, probajte ga i vi..

uvaFoto: Pixabay.com

Da li znate da je uvin čaj spasao i velikog Getea? Ova biljka je mađioničar kada su u pitanju problemi s mokraćnim kanalima, zato joj trebate dati počasno mesto na vašoj kuhinjskoj polici.

Priča o Johanu Volfgangu Geteu i uvinom čaju potiče iz 1805. godine. Gete je tada obolio i umalo umro od obične urinarne infekcije i sepse, kao posledice te infekcije.

Prema istorijskim podacima, koje su u naučnom časopisu „World Journal of Urology“ 1999. godine prezentovali nemački doktori, specijalisti za urologiju, te 1805. godine, kada je Gete imao samo 56 godina, njegovi prijatelji su odlučili da preduzmu sve.

Odveli su ga kod jednog, za tadašnje ljude čudaka, doktora Johana Kristijana Rojla, koga su mnogi „veliki“, zvanično priznati, lekari proglasili šarlatanom.

Međutim, upravo je taj „šarlatan“ uspeo da izleči velikog Getea, nakon čega je on živeo još punih 27 godina, stvarao, radio, čitao i pisao svoja najveća dela. Umro je u pristojnoj starosti od 83 godine, a da više nikada do kraja života nije imao problema sa mokraćnim infekcijama.

Gete je, zapravo, izlečen pomoću uvinog čaja, koji se u narodnoj medicini naziva medveđe grožđe. Taj čaj je, u stvari, biljka Uva Ursi ili Arctostaphylos Uva-Ursi.

Mnoge žene su se uverile da je uva njihova svetica. Na žalost, mnoge od njih pate od bola u mehuru, peckanja, učestalog i bolnog mokrenja. To su sve simptomi upale mokraćnih puteva. Takve infekcije se vrlo brzo razvijaju (čak i u roku od samo nekoliko časova) pa je vrlo važno što pre započeti sa lečenjem.

Počnite da pijete uvin čaj, da biste sprečili razvoj infekcije, ali svakako posetite lekara, koji će odrediti zahtevaju li vaše tegobe antibiotsko lečenje ili ne.

Svojim diuretskim i antiseptičkim delovanjem, uvin čaj pomaže izbacivanju bakterija iz mokraćnog sistema, te delotvorno ublažava upalne tegobe. Ne zaboravite uz ovaj čaj da unosite i velike količine tečnosti (bar 2 litre dnevno) i da redovno mokrite.

Check Also

UDARNA VEST! KOVID TEST NE OTKRIVA IZRIČITO KOVID- NEGO VIRUSE UOPŠTE?!

Rani rezultati istraživanja novog testa na koronavirus otvaraju mogućnost “brzog prepoznavanja” bolesti koji bi se …