Home / ZDRAVLJE / Zaboravite operacije i skupe tretmane: OVO je eliksir mladosti i zdravlja!

Zaboravite operacije i skupe tretmane: OVO je eliksir mladosti i zdravlja!

podmladjivanje- eliksirLjudi ulažu velike svote novca kako bi izgledali mlađe, a ni ne sanjaju da je eliksir mladosti tako blizu njih i skoro pa besplatan.

Milenijumima je čovečanstvo tragalo za tajnom dugog i zdravog života, i milenijumima izgleda da je tragalo na potpuno pogrešnim mestima. Zaboravite na egzotične pilule, tajne napitke, skupe i retke biljke, hemijske proizvode, organsku hranu, i sve ostalo što vam pada na pamet.

Naučnici veruju da je teška voda (odnosno deuterijum oksid, D2O ili 2H2O, obična voda obogaćena jednim dodatnim molekulom vodonika) ključ dugog života i da može da vam doda i do deset godina života, koje inače ne biste proživeli. Šta više, ako budemo modifikovali hranu kao što su bifteci i jaja, koristeći vodonik, možda bismo mogli da prokrčimo sebi put u drugo stoleće.

To bi moglo da se vrši tako što bi se životinje pojile tom vodom, a biljke bi se njome zalivale. Ove ideje, koje je razvio bivši oksfordski đak Mihail Šepinov, naišle su na dobar prijem u naučnoj zajednici i organizacijama koje se bore za produženje životnog veka ljudske vrste, mada ima i skeptika.

Međutim, pošto teška voda nije forma ove tečnosti koju ćete naći tek tako u česmi ili frižideru trafike na ulici, moraćete za sada da se zadovoljite običnom vodom koja je svejedno zdrava i koja takođe produžava život.

Rezultati poslednjih istraživanja u ovoj oblasti ukazuju na činjenicu da ako pijete manje od jednog litra vode dnevno, i to u dužem periodu, osetićete opštu slabost, suhoću kože i sluzokože, slabiju koncentraciju, glavobolju, nedostatak energije, slabiji obim krvne plazme, vrtoglavicu…

Ako unosite barem dva litra vode dnevno smanjujete rizik nastanka kamena u bubregu za 50 odsto, održavaćete nivo hidratacije koji je vašem organizmu neophodan, osećaćete se lepše, svežije, ornije, zdravije, a i živećete duže. Dobro je, takođe, da vodu pijete u malim gutljajima, tokom celog dana, ako ste u mogućnosti, jer ako slistite celu čašu odjednom ona obično samo prođe kroz organizam.

Ne zaboravite: svaku izgubljenu tečnost iz tela morate nadoknaditi da biste funkcionisali normalno! I bolje je da unesete više nego što vam treba, jer će sve to organizam sam regulisati.

(Kurir.info.rs)

Check Also

ŠTA KADA TELO POSTANE PREVIŠE KISELO: JEDAN OD 12 ZNAKOVA ALARMIRA NA UZBUNU

Većina žitarica, mlečnih proizvoda, soje i mesa su kiseli. Kafa, alkohol, visoko prerađena hrana, rafinisani …