Home / U FOKUSU / AMERIKA PRED SVOJOM OBOJENOM REVOLUCIJOM: Protiv Trampa se spremaju organizovani „majdani” u velikim gradovima?!

AMERIKA PRED SVOJOM OBOJENOM REVOLUCIJOM: Protiv Trampa se spremaju organizovani „majdani” u velikim gradovima?!

policija- amerika- protesti- demonstracije
Amerika policija je širom SAD pohapsila je više od 250 učesnika demonstracija protiv izbora Donalda Trampa za šefa države.

Najviše je pohapšeno tokom nereda u Los Anđelesu – čak 185. Ponajviše zbog blokiranja ulica, ali i razbijanja izloga i „rata” protiv policije.

U Oklendu je uhapšeno 11 demonstranata, a nekoliko policajaca je povređeno.

U Portlandu (država Oregon) uhapšeno je 26, a u Njujorku 30 učesnika protesta i nereda koji su usledili.

Protesti su tokom dana izbili i u Čikagu, Ostinu i Berkliju.

Amerčki politikolog Endrju Koribko procenjuje su protesti usledili zato što je dobar deo državnog aparata, zajedno sa medijima i ekspertima, stanovništvo SAD prethodnih meseci podvrgao možda najvećoj operaciji `ispiranja mozgova` u istoriji zemlje, a sa namerom da ga ubedi da bi Donald Tramp bio pogrešan izbor i da će sigurno izgubiti od Hilari Klinton.

Zato oni koji su stajali iza Klintonove – suočeni sa gubitkom pozicija – imaju nameru da svim mogućim sredstvima diskredituju i rezultate izbore i samog Trampa.

Koribko čak upozorava: „Protestni mitinzi po našim velikim gradovima, koji često prerastaju u nerede, nisu ništa drugo nego elementi tehnologija obojenih revolucija koje su primenjivane posle izbora u Gruziji, a potom u Ukrajini i nizu zemalja Bliskog istoka. Organizatori protesta žele da situaciju u zemlji toliko usijaju do Trampove inauguracije (u januaru) da on bude prinuđen da primeni silu protiv sopstvenih građana.”

Koribko posebno ukazuje da se sama Klintonova, kao i njena pomoćnica Huma Abedin i milijarder Džordž Soroš, boje da bi FBI mogao protiv bivše državne sekretarke pokrenuti pravi krivični postupak.

On procenjuje da je malo verovatno da će Barak Obama biti u stanju da izađe na kraj sa protestima koji će se najverovatnije pojačavati i širiti.

Koribko je uveren da će američke demokrate, ali i neokonzervativci koji su imali položaje u državnim strukturama, činiti sve što je u njihovoj moći da dokažu da će SAD pod Trampovom vlašću postati „fašistička diktatura”. Još naglašava:

„Da bi u tome uspeli, trudiće se da u svakom velikom gradu SAD organizuju svoj „majdan”. Tehnologija je već razrađena. Obama niti će biti u stanju, niti će hteti da se nosi sa nemirima koji mogu zahvatiti dobar deo zemlje. Čak se neću iznenaditi ako Obama – čim napusti Belu kuću – stane na čelo pokreta protiv Donalda Trampa”.

Koribko procenjuje da će Tramp biti prinuđen da protiv učesnika „majdana” koristi nacionalnu gardu, a da će organizatori uvesti u igru kriminalce, što je takođe jena od opruga obojenih revolucija…

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …