Home / ZDRAVLJE / Ovo su lekovite biljke protiv nesanice! (RECEPT)

Ovo su lekovite biljke protiv nesanice! (RECEPT)

Kao što sama reč govori, radi se o bolesti koja se manifestuje pomanjkanjem ili isključenjem spavanja; te čestim ili preranim buđenjem. Doduše, kratak san je prisutan, ali je nemiran i površan, ispunjen teškim i neprijatnim snovima.

lekovite-biljke

Bolesnik teško zaspi, a rano se budi, a osim toga, oseća kako ga steže u grudima. Najučestaliji uzročnici nesanice su:

blaži duševni poremećaji, neuroze, razna osećajna stanja, kao što su strah, žalost, radost, tuga i sl., Razne bolesti nervnog sistema – upala mozga, upala moždanih ovojnica, tumor, zatim, trovanja olovom, alkoholom, nikotinom i sl.

Nesanicu mogu izazvati veliki fizički i psihički napori. Za lečenje nesanice postoje korisne receptura te je stoga uputno da bolesnik ispita te recepture i zadrži i primeni onu koja mu najviše koristi.

Prva receptura: pripremati umeren čaj od mešavine jednakih količina matičnjaka, kantarije muške i listova kupine. Čaj zasladiti medom i piti na prazan stomak i pre spavanja po 1/2 dcl. Istoga čaja popiti u toku dana još 3 dcl, takođe medom zaslađenog, s malo svežeg limunovog soka.

Druga receptura: dnevno popiti 4 dcl limunade koja se priprema na sledeći način: u manju teglu staviti 3 1/2 dcl prokuvane i ohlađene vode, 4 supene kašike meda, sveži sok od limuna i 2 grančice ruzmarina. Sastojke smešati i ostaviti preko noći.

Limunada se pije drugi dan. Osim toga, ujutro na prazan stomak i uveče pre odlaska na počinak, pojesti kocku šećera natopljenu svežim limunovim sokom, a nakon toga popiti po 1/2 dcl umereno skuhanog čaja od cvetova gloga.

(Prirodar)

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …