Home / AKTUELNO / POSLEDNJA VEST: Izrael napao Siriju i pored Putinovog upozorenja..

POSLEDNJA VEST: Izrael napao Siriju i pored Putinovog upozorenja..

Položaji sirijske vojske na jugu Damaska bili su pod izraelskim vazdušnim napadom, javila je državna novinska agencija SANA. Sirijska vazdušna odbrana ispalila je i uništila dve izraelske rakete na području Kisveha.

Komandant vojske je rekao agenciji da nema žrtava. Izrael još nije komentarisao vesti.

Izvor u aerodromu u Bejrutu rekli su RIA-Novosti da su izraelski ratni avioni bili uočeni u vazdušnom prostoru Libana u vreme napada na Kisveh.

Izvestaji o napadu pratili su saopstenje Donalda Trampa da se SAD povlace iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i ponovo nametnu sankcije protiv te zemlje.

Ranije u utorak, snage IDF-a na severnom delu Golanske visoravni na granici između Izraela i Sirije bile su postavljene na visoki nivo opasnosti nakon što je vojska identifikovala ono što se naziva “neuobičajenim pokretima” iranskih snaga unutar Sirije.

Izrael smatra da Teheran sprema da udari u jevrejsku državu u znak odmazde zbog bombardovanja 9. aprila Sirije T4 vazduhoplovne baze, u kojoj je ubijeno sedam iranskih vojnih savetnika i pripadnika iranske Revolucionarne garde. IDF nije priznao svoju odgovornost za napad, ali Iran smatra Izrael kao krivca.

Webtribune.rs

Check Also

SRBIJA ODOBRAVA VAKCINACIJU DECE OD 12 DO 15 GODINA? U TOKU JE RIGOROZNA PROVERA! EVO ŠTA SLEDI!

Za nekoliko dana se može očekivati odobrenje Agencije za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) za …