Home / AKTUELNO / POSLEDNJA VEST: Izrael napao Siriju i pored Putinovog upozorenja..

POSLEDNJA VEST: Izrael napao Siriju i pored Putinovog upozorenja..

Položaji sirijske vojske na jugu Damaska bili su pod izraelskim vazdušnim napadom, javila je državna novinska agencija SANA. Sirijska vazdušna odbrana ispalila je i uništila dve izraelske rakete na području Kisveha.

Komandant vojske je rekao agenciji da nema žrtava. Izrael još nije komentarisao vesti.

Izvor u aerodromu u Bejrutu rekli su RIA-Novosti da su izraelski ratni avioni bili uočeni u vazdušnom prostoru Libana u vreme napada na Kisveh.

Izvestaji o napadu pratili su saopstenje Donalda Trampa da se SAD povlace iz nuklearnog sporazuma sa Iranom i ponovo nametnu sankcije protiv te zemlje.

Ranije u utorak, snage IDF-a na severnom delu Golanske visoravni na granici između Izraela i Sirije bile su postavljene na visoki nivo opasnosti nakon što je vojska identifikovala ono što se naziva “neuobičajenim pokretima” iranskih snaga unutar Sirije.

Izrael smatra da Teheran sprema da udari u jevrejsku državu u znak odmazde zbog bombardovanja 9. aprila Sirije T4 vazduhoplovne baze, u kojoj je ubijeno sedam iranskih vojnih savetnika i pripadnika iranske Revolucionarne garde. IDF nije priznao svoju odgovornost za napad, ali Iran smatra Izrael kao krivca.

Webtribune.rs

Check Also

98 ODSTO TRANSAKCIJA BITKOINA SU KLASIČNA ŠPEKULACIJA KOJA IPAK NAJAVLJUJE NOVU PREKRETNICU

Iako smo pred istorijskom prekretnicom, kada će tehnologija i ideja blokčejna, na kojoj se temelji …