Home / AKTUELNO / Ruski pilot se do poslednjeg daha junački borio: Krvožedni džihadisti su ga opkolili sa svih strana i napali, a onda je izvadio bombu! (VIDEO)

Ruski pilot se do poslednjeg daha junački borio: Krvožedni džihadisti su ga opkolili sa svih strana i napali, a onda je izvadio bombu! (VIDEO)

Otkriven je identitet ruskog pilota koga su u subotu ubili teroristi u Siriji, posle obaramnja njegovog aviona SU-25.

Pilot ruskog aviona Su-25, major Roman Nikolajevič Filipov, oboren je iznad Idliba, tačnije grada Sarakiba. On je preživeo pad letelice jer je uspeo da se katapultira, međutim pao je na teritoriju džihadista.

Objavljen je i video snimak na kome se vidi poslednji trenutak borbe katapultiranog ruskog pilota, majora Romana Filipova sa džihadistima, koji su nadirali u velikim grupama sa svih strana prema mestu pada aviona i potpuno ga opkolili.

Filipov se lavovski borio sa teroristima do smrti , jer nije hteo živ da im padne u ruke. Ovo dokazuje i njegov pištolj koji je pronađen sa praznim šaržerom. Na Fejsbuku se pojavila i informacija da je hrabri pilot ispalio 34 metka na džihadoste, a kada je shvatio da je opkoljen presudio je sebi raznevši se granatom, ne želevši da “postane plen bandita”

VELIKA OPERACIJA U SIRIJI: Čiji sistem je oborio ruski Su-25 i ubio pilota..?

Kod sebe je imao i dokument koji potvrđuje njegov identitet, i oficirski čin majora. Major Roman Filipov je sa Krima i bio je predložen za državno priznanje zbog specijalnih operacija koje je izvodio u Siriji.

Postoje oprečne informacije o tome ko je oborio ruski suhoj, da li pripadnici Hajat Tahrir al Šama ili Džaiš al Nasra ili neke druge frakcije, pošto svi džihadisti u Idlibu prisvajaju zaslugu za obaranje aviona.

Pogledajte snimak:

Detaljne snimke rušenja aviona i scene borbe ruskog pilota možete videti na snimcima dole:
UPOZORAVAMO DA SU SNIMCI UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Tv-42kGzVPE

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=pisyGI-XZoM

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …