Home / U FOKUSU / VELIKA OPERACIJA U SIRIJI: Čiji sistem je oborio ruski Su-25 i ubio pilota..?

VELIKA OPERACIJA U SIRIJI: Čiji sistem je oborio ruski Su-25 i ubio pilota..?

„Na mestu likvidacije odreda terorista koji su juče iz protivvazdušnog raketnog kompleksa oborili ruski avion Su-25 u Idlibu nalaze se sirijski specijalci“, rekao je za Sputnjik poslanik Državne dume Viktor Vodolacki.

– Tamo gde se nalazio odred sa protivvazdušnim raketnim kompleksom koji su likvidirale Vazdušno-kosmičke snage u ovom trenutku su sirijske specijalne snage. Ako budu pronađeni elementi ovog kompleksa, na osnovu broja i porekla će se u narednim danima znati odakle je on stigao, iz koje fabrike i kako je bio isporučen – rekao je Vodolacki.

Ruski parlamentarac je naveo da su tamo aktivne i Vazdušno-kosmičke snage Rusije.

Ruski pilot se do poslednjeg daha junački borio: Krvožedni džihadisti su ga opkolili sa svih strana i napali, a onda je izvadio bombu! (VIDEO)

– Mi pokrivamo iz vazduha operaciju sirijske vojske – objasnio je Vodolacki.

Ruski avion Su-25 oboren je juče u sirijskoj provinciji Idlib, pilot se katapultirao, ali je poginuo u borbi s teroristima. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je avion oboren iz pokretnog raketnog kompleksa.

Kasnije je saopšteno da je više od 30 terorista likvidirano u grupnom napadu ruskih snaga na oblast u provinciji Idlib, koja je pod kontrolom Frona al Nusra i iz koje je lansirana raketa.

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …