Home / IZA KULISA / BIVŠI OFICIR VOJSKE ZGRANUO JAVNOST OTKRIĆEM: GARDISTI NA TOPČIDERU NISU UBIJENI ZBOG RATKA MLADIĆA- VEĆ ZBOG OVOG…

BIVŠI OFICIR VOJSKE ZGRANUO JAVNOST OTKRIĆEM: GARDISTI NA TOPČIDERU NISU UBIJENI ZBOG RATKA MLADIĆA- VEĆ ZBOG OVOG…

Bivši oficir Vojske Srbije i Crne Gore koji sada živi u Moskvi dao je iskaz u tužilaštvu tvrdeći da su dvojica gardista Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru, saznaje ekskluzivno Srpski telegraf!

Jakovljević i Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2004. godine, oko 9 ujutru. Prema rečima ovog oficira, čije je ime poznato redakciji, ubistvu u kasarni prethodila je istraga o švercu droge koju je vodio jedan pripadnik tadašnjeg DB.

– Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje u EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru! – kaže dobro obavešten sagovornik.

Kako je oficir ispričao u tužilaštvu, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu. Tada je on i upoznat sa ovim slučajem, o čijim detaljima je svedočio u tužilaštvu.

Međutim, kako tvrdi, tadašnji vrh Vojske i bezbednosnih službi odbio je takvu akciju kako se Vojska ne bi kompromitovala u javnosti.

Preko svojih veza u Vojsci dileri su čuli da su razotkriveni, zbog čega su, prema rečima oficira, odlučili da isprazne štek. Očigledno je da su imali svoje ljude i u samom vojnom objektu na Topčideru jer su bili dobro upoznati sa organizacijom i do detalja isplanirali akciju, ali ih je splet nesrećnih okolnosti omeo u tome, a dvojicu nesrećnih gardista naveo pravo u smrt.

– Dilerima je rečeno u koje će vreme i kuda straža proći i oni su po tim smernicama isplanirali svoju akciju. Došli su naoružani dugim cevima i ušli u vojni objekat misleći da će se mimoići sa stražom.

Međutim, Jakovljević i Milovanović su, navodno, kobnog dana kasnili sa obilaskom desetak minuta i naleteli su pravo na dilere, koji su, u strahu da će ih razotkriti, rešili da ih likvidiraju – ispričao je navodno oficir.

Rupa u ogradi i misteriozni kombi

Punomoćnici roditelja ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zatražili su svojevremeno od JKP “Parking servis” u Beogradu informaciju o tome zbog čega su veče pre ubistva uklonili sve civilne automobile parkirane u blizini vojnog objekta Karaš u Drajzerovoj ulici, gde se dogodila tragedija.

Advokati porodica stradalih mladića su došli do podataka da je te noći “trebalo da se obavi važan transport”, kao i da su se stanovnici okolnih zgrada žalili da im pauk nikada ranije nije nosio vozila.

Kako su mediji pisali, u vreme ubistva gardista, u jednom delu ograde oko vojnog objekta bila je rupa pored koje je bio parkiran kombi užičkih registracija. Čiji je taj kombi i šta je tamo radio, nikada nije istraženo.

Advokat Predrag Savić, koji zastupa porodice ubijenih gardista, kaže da je čuo za verziju koju ju izneo oficir Vojske i pozvao nadležne organe da to istraže.

– Tačno je, čuo sam za tu informaciju. Sada je potrebno da država utvrdi šta se tačno kobnog dana dogodilo – rekao je on.

Savić je i ranije tvrdio da je 3D rekonstrukcija Centra za forenzička istraživanja pokazala da je u smrt gardista umešana treća osoba.

– Utvrđeno je da su oni bili razoružani, a potom ubijeni – rekao je Savić.

Uskoro i prva hapšenja

Izvor kaže da su pokrenuta istraživanja na osnovu iskaza oficira tužilaštvu, ali da se to drži u tajnosti i da je sa detaljima upoznat veoma mali broj ljudi u vrhu države. Kako dodaje naš sagovornik, vrlo brzo se mogu očekivati i hapšenja u ovom slučaju.

– Ovaj svedok je dao mnogo detalja i sve njegove tvrdnje su proveravane. Deklarisan je kao pouzdan svedok – navodi izvor.

Sva veštačenja u istrazi

oktobar 2004. – prva istraga koju je izvršila vojna komisija zaključila je da je Jakovljević ubio Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo

decembar 2004. – nezavisna komisija koja je formirana na inicijativu Visokog saveta odbrane SCG zaključila je da je gardiste ubila treća osoba

april 2008. – nalaze nezavisne komisije potvrdila je i FBI laboratorija Kvantiko u Vašingtonu

novembar 2008. – superveštačenje LJubiše Dragovića takođe odbacuje mogućnost samopovređivanja ili samoubistva

(Srpski telegraf)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …