Home / IZA KULISA / BIVŠI PORTPAROL VOJSKE JUGOSLAVIJE TVRDI: PO AMERIČKOJ DIREKTIVI 20/1 IZ 1946. RAZBIJENE SU SSSR, ČSSR I SFRJ, SADA RASTURAJU SRBIJU! (VIDEO)

BIVŠI PORTPAROL VOJSKE JUGOSLAVIJE TVRDI: PO AMERIČKOJ DIREKTIVI 20/1 IZ 1946. RAZBIJENE SU SSSR, ČSSR I SFRJ, SADA RASTURAJU SRBIJU! (VIDEO)

Pukovnik u penziji i bivši portparol Vojske Jugoslavije, doktor nauka iz oblasti teorije ratovanja, autor mnogih knjiga o vođenju specijalnih ratova, Svetozar Radišić, gostujući u emisiji „Helmkast“ govorio je o aktuelnoj situaciji u Srbiji, o vođenju psihološkog i „terminoškog rata“ protiv Srbije.

NATO je na Srbiji pokazao pravo lice

Radišić, koji je na dužnosti u generaštabu VJ bio do 2005. godine, rekao je da su odmah nakon 5. oktobra u vojsci dobili preporuku od tadašnjih vlasti da kada govore o agresiji NATO na SRJ promene termin i u buduće ne govore o „agresiji“ već o „intervenciji NATO“.

-Insistirali su na tome da mi ne spominjemo reč „agresija“, nego da govorimo „intervencija“. Okupatori su insistirali kod naših vlasti da izmenimo terminoglogiju. Nenormalno je to da neko pristane da promeni pravnu defeniciju agresije – istako je Radišić.

Radišić govori o pojmu “terminološki rat” koji ima za cilj da se stvari nazivaju drugim imenima. On je rekao da je “NATO na Srbiji pokazao pravo lice” i da je Srbija zgulila masku sa lica NATO. Ističe da je NVO sektor imao za cilj da se reči „patriotizam“ i „nacionalizma“ označe kao negativne.

-Vi sada na guglu ako ukucate „agresija“ nećete naći ništa o ratu. Naćićete sasvim druge stvari na tu temu. Toliko se ide u tom „terminološkom rat“. Terminološki rat se vodi vekovima. Oni time hoće da ublaže svoje zlo.- rekao je Radišić.

Radišić je govorio o direktivi 20/1 koja je usvojena 18. avgusta 1948. godine u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD.

– Oni koji malo više znaju, znaju da to piše i u protokolu Sionskih mudraca. Oni su na osnovu te direktive razbili SSSR, ČSSR i SFRJ. U kontinuitetu iste doktrine sada rade na razbijanju Srbije. Ono što je osnova tog pristupa je zapravo ko vodi medije. Balkanske medije vodi, kako oni kažu, pukovnik sa četiri zvezdice, Petreus. On je pretpostavljen televizijama. Čudim se kako nemju malo više obraza direktori tih televizija. Imali smo iskustvo određeni niz godina da se na srpske praznike, posebno na pravoslanih praznika puštaju satanistički filmovi. Oni ne vode računa o mentalitetu, ne vode računa o sopstvenom narodu, ne znam da li ga i doživljavaju kao sopstveni narod – kaže Radišić.

Radiši govori o tome da je u toku je proces koji se odvija u svim državama pa i u Srbiji, a to je obezboženja naroda.

-Ovaj proces se odbija u svim državam sveta, oni hoće da obezbože planetu, da više niko ne pomisli da Bog postoji. Da svi pomisle da je sve dopušteno- ističe Radišić.

Radišić je rekao da je put Srbije u EU je put neprijatelju u zagrljaj.

-Oni su imali priliku 19 godina da nas oporova, da nam obećaju da nas više neće tući, da nas neće mrzeti, da nam obezbede granice, da nas ekonomski pomognu, ali to nisu učinili- zaključuje on.

Radišić je autor velikog broja knjiga iz oblasti psihološkog ratovanja, kao što su „Neokortikalni rat“, „Skriveno misaono oružje“ „Rat svih protiv svih“ i mnogih drugih naslova.

(Pravda)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …