Home / IZA KULISA / DA LI JE OVO DOKAZ DA JE STARAC NEKTARIJE SVETAC: VERNICI SU PRIŠLI DA MU CELIVAJU RUKU, A ONDA SE DESILO.. (VIDEO)

DA LI JE OVO DOKAZ DA JE STARAC NEKTARIJE SVETAC: VERNICI SU PRIŠLI DA MU CELIVAJU RUKU, A ONDA SE DESILO.. (VIDEO)

Pravoslavni vernici masovno dele video koji prikazuje, kako veruju, prvo čudo arhimandrita Nektarija Vitalisa Eginskog koji se upokojio 8. februara u Kamarizi blizu Atine.

Na snimku nastalom pored posmrtnog odra vidi se kako sveštenici prilaze da celivaju ruku starca koja je, kako navode, mekana i gipka kao da je zaspao.

Kako navode, to je prvo čudo starca kojeg su još za života smatrali svecem i koji je poznat po tome da je gajio veliku ljubav prema poklonicima iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske…

Kako se navodi na sajtu radija Svetigora starac je mnogo je voleo stradalni srpski narod. Od svetitelja, pored Svetog Nektarija mnogo je poštovao Svetog Vasilija Ostroškog, kome se svakodnevno molio i kome je napravio tron u Crkvi sa ikonom Svetog Vasilija i papučama svetog Vasilija koje mu je mitropolit Amfilohije poslao na blagoslov. Svake godine praznik Svetog Vasilija se u Kamarizi proslavljao na najsvečaniji način.

Čuvena je priča o čudesnom isceljenju starca Nektarija koji je molitvom i verom uspešno preboleo težak oblik raka o čemu je više puta svedočio.

Pogledajte video:

 

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …