Home / IZA KULISA / DERETIĆ ZAPALIO INTERNET OTKRIĆEM: STEFAN NEMANJA NIJE PRVI SRPSKI KRALJ, A ZBOG OVOGA SE FALSIFIKUJE SRPSKA ISTORIJA, I EU UČESTVUJE U TOME! (VIDEO)

DERETIĆ ZAPALIO INTERNET OTKRIĆEM: STEFAN NEMANJA NIJE PRVI SRPSKI KRALJ, A ZBOG OVOGA SE FALSIFIKUJE SRPSKA ISTORIJA, I EU UČESTVUJE U TOME! (VIDEO)

Istoričar Jovan Deretić tvrdi da je prikrivanje prave istorije Srba deo kampanje da se zaposedne teritorija na kojoj su oni živeli.

Deretić je, gostujući na TV BN, ponovio da je pogrešna tvrdnja da je Stefan Nemanja prvi srpski kralj i rekao da je bilo puno kraljeva i careva pre njega, navodeći i primer Mihaila Bodina koji je krunisan 150 godina pre Stefana Prvovenčano.

Deretić kaže da su Iliri, Dačani, Tračani, Tribali i Geti nazivi za Srbe pozivajući se na reči pape Pija II iz XV veka.

Deretić kaže da oni koji prekrajaju srpsku istoriju čine to kako bi se opravdala teritorijalna proširenja Albanaca i Hrvata na štetu Srba. On tvrdi da i EU radi na prekrajanju srpske istorije i želi da prikaže da su Srbi stigli na Balkan nakon Albanaca i Hrvata.

– To si čisto politička podmetanja koja jako dobro prolaze kod dela naše inteligencije i dela crkve – upozorio je Deretić.

On podseća da su genetičari i poslednja istraživanja dokazali da su Srbi autohton narod na Balkanu i da to više niko ne može da porekne.

Pogledajte video:

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …