Home / IZA KULISA / FOTOGRAFIJA MESECA IZ 1968. KOJU JE NAČINIO LUNARNI ORBITER, OTKRILA SVEMIRSKI BROD I PRAV PUT ISPOD NJEGA! (VIDEO)

FOTOGRAFIJA MESECA IZ 1968. KOJU JE NAČINIO LUNARNI ORBITER, OTKRILA SVEMIRSKI BROD I PRAV PUT ISPOD NJEGA! (VIDEO)

Na fotografiji Meseca iz 1968. godine, koju je načinio Lunarni izviđački orbiter, vidi se nešto što podseća na svemirski brod dug najmanje 16 kilometara, položen u krateru Manilius, piše “Igzeminer”.

500
„Svemirski brod“ u krateru Manilius

Fotografija je predmet analize u snimku koji je 4. oktobra postavljen na “Jutjub”. Na njemu se ukazuje na svetlosti i senke navodne letelice. Većina objekta je osvetljena suncem, ali je deo u senci kratera, čiji je prečnik oko 34 kilometra. Ono što bi bilo kokpit svemirskog broda, nalazi se u senci.

500

Neobično prav „put“ ispod kratera

U postu objavljenom na blogu “UFO Sightings Daily” 5. oktobra tvrdi se da je objekat vanzemaljski brod kojeg tajno proučava američka svemirska agencija NASA. Dodaje se da je navodna letelica pravi cilj predstojeće “Apolo” misije na Mesec.

“Svemirski brod” fotografisao je Lunarni orbiter III (slika 3073), koji je poslat 1967. da napravi mapu Meseca za buduće “Apolo” misije.

500

„Vanzemaljski brod“ je obojen u plavo radi lakšeg ocrtavanja oblika

Pre ovog objavljivanja snimka u oktobru, fotografija je prvobitno otkrivena oktobra 2007, i on njoj se diskutovalo na forumima. Jedno od mogućih objašnjenja tada je bilo da je objekat optička iluzija uslovljena oblikom kratera, a ne svemirska letelica na njegovoj površini. Međutim, konture objekta i senka koja pada sa ivice kratera, ne idu u prilog takvom objašnjenju.

Još čvršći dokaz da je nekakav veštački objekat na mesečevoj površini su ostaci “puta”, dugog oko 100 kilometara, koji se vide na istoj fotografiji. “Put” je iznenađujuće prav i pokriva čitavu širinu fotografije Orbitera, što govori da je još duži. To dalje ukazuje da ovo nije prirodan oblik na lunarnoj površini. Još više iznenađuje da se o “putu” nije raspravljalo ni na snimku, ni na blogu “UFO Sightings Daily”, navodi “Igzeminer”.

(M. Milikšić, Blic)

Check Also

SNIMAK KINESKOG ROVERA BUDI JEZU: NA TAMNOJ STRANI MESECA NLO BAZA?! (FOTO)

Ukoliko sve bude išlo po planu, svetska javnost uskoro bi trebalo da dobije povratnu informaciju …