Home / IZA KULISA / GENERAL OJDANIĆ OTKRIVA: „KADA JE TO VIDEO, MILOŠEVIĆ JE ZAPLAKAO!“

GENERAL OJDANIĆ OTKRIVA: „KADA JE TO VIDEO, MILOŠEVIĆ JE ZAPLAKAO!“

milosevic

Bivši načelnik Generalštaba i haški osuđenik Dragoljub Ojdanić rekao je za „Alo!“ da će „istina o dešavanjima na KiM kad-tad izaći na videlo“ i da je sada čitavom svetu jasno da je Vilijam Voker plaćenik.

Ojdanić kaže da je Voker inscenirao navodni masakr u Račku samo da bi dao povod NATO da bombarduje Beograd.

Odavno u penziji, general Dragoljub Ojdanić, svedok mnogih dešavanja u Jugoslaviji, za „Alo!“ kaže da nije iznenađen izjavom nekadašnjeg šefa misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijama Vokera da radi na projektu stvaranja velike Albanije i ujedinjenja svih Albanaca, jer im je on dao vetar u leđa insceniranim slučajem „Račak“.

– Ništa me ne iznenađuje. Mi koji smo tada branili Srbiju smo za Srbe uvek bili krivi za sve, pa i za Račak. Deplasirano je sada govoriti bilo šta o tome – počinje svoju priču Ojdanić.

– Oduvek sam govorio da se nikakav masakr nije dogodio u Račku. Kada se pojavila vest da je tamo učinjen zločin, odmah sam kao načelnik Generalštaba uputio pisani zahtev komandantu Treće armije, generalu Nebojši Pavkoviću, da me izvesti o svemu i da odgovori da li su pripadnici vojske dejstvovali u reonu Račka.

Od njega sam dobio lično usmeno i pisano uverenje da nijedan vojnik nije tamo bio i da je to maslo terorističke OVK.

Račak je očigledno bio nameštaljka Zapada i Vokera, kako bi se sprovelo etničko čišćenje Srba sa Kosova. Zbog čega smo moje kolege i ja bili optuživani za podsticaj etničkog čišćenja, zločin protiv čovečnosti i slične stvari koje su nam stavljali na leđa – kaže on.

Prema njegovim rečima, čak je i Haški tribunal shvatio da je Račak nameštaljka, jer je svima kojima je pripisivan taj zločin, pa i Slobodanu Miloševiću, kasnije tokom procesa slučaj „Račak“ nestao iz optužnice, jer, kao tvrdi, nije bilo dokaza.

– Lično sam izvestio Slobodana Miloševića o Račku, to je jedan od najrazumnijih ljudi koje sam upoznao, ni trunke nacionalnosti, šovinizma i svega što mu je pripisivano kod njega nije bilo. On je tu vest teško primio.

Odmah je tražio da se sve proveri i istraži, jer nije mogao da veruje da su srpski vojnici ili policajci mogli da urade tako nešto. Kada je dobio sve izveštaje Sloba, umalo nije zaplakao kada je shvatio da iza svega stoji Zapad i njihova propaganda sa željom da se baci ljaga na Srbe. Bio je na ivici suza.

Miloševića je slučaj „Račak“ proganjao i u Hagu, jer su mu često dolazili razni lažni svedoci kako bi ga nabeđivali da je i zbog toga kriv.

General Ojdanić kaže da je Danica Marinković, srpski sudija, do kraja raskrinkala laži Vilijama Vokera kada je reč o slučaju „Račak“.

On je rekao i da radi na studiji o proterivanju Albanaca sa KiM.

– Trenutno radim na pravljenju jedne naučne ekspertize o Kosovu i Metohiji. Još sam i Vojislavu Koštunici rekao da je takva jedna studija neophodna i da je prekopotrebno da iza nje stane država, kako bi se jednom za svagda utvrdilo da li je bilo etničkog čišćenja i proterivanja Albanaca sa Kosova i Metohije.

Za sada nisam naišao na razumevanje moje Srbije, ali me i nije toliko briga, ima nas generala i oficira koji smo dovoljno stručni da takvo jedno delo uradimo i ostavimo Srbiji za nauk i istoriju – kaže general Dragoljub Ojdanić…

(Agencije)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …