Home / IZA KULISA / INSAJDER OTKRIO NOVE DETALJE O ELITNOM AMERIČKOM UBICI KOJI JE SPREMAO ATENTAT NA POLITIČARA U BEOGRADU..

INSAJDER OTKRIO NOVE DETALJE O ELITNOM AMERIČKOM UBICI KOJI JE SPREMAO ATENTAT NA POLITIČARA U BEOGRADU..

Prema istraživanju Insajdera Amerikanac koji je pre nekoliko dana uhapšen u Beogradu je Danijel Korbet, bivši američki marinac, pripadnik elitne jedinice Foke.

Prema svim informacijama do kojih su došli novinari Insajdera, reč je o istoj osobi koja je zaposlena u američkoj firmi Rejven militari.

Suvlasnik ove firme je Džej Futlik, koji je bio specijalni asistent bivšeg američkog predsednika Bila Klintona.

Firma Rejven militari imala je zvaničnu internet stranicu do juče, a ugašena je nakon što su ovu kompaniju kontaktirali novinari.

“Na sajtu se kao jedan od važnijih ljudi navodi i ime Danijel K. S obzirom na to da nam je potvrđen identitet uhapšenog koji se zove Danijel Korbet i da se sve ostale informacije poklapaju nameće se zaključak da je u pitanju ista osoba. Na sajtu je objavljena njegova fotografija gde mu se lice ne vidi jer je praktično maskiran”, navodi Insajder.

U njegovoj radnoj biografiji stoji da je 14 godina bio pripadnik američke jedinice Foke, da je učestvovao u akcijama u Iraku i Avganistanu, širom sveta vodio akcije od visoke važnosti, učestvovao u rešavanju talačkih kriza.

“Zvaničnih potvrda informacija do kojih smo došli tokom istraživanja još uvek nema niti je moguće dobiti u ovom trenutku. Futlik i Golan nisu odgovarali na poruke novinara Insajdera, a zaposleni u firmi Rejven Sekjuriti nisu odgovorili na pozive za komentar. Za jednog od suvlasnika kompanije Rejven militari, Džeja Futlika navodi se da je bio specijalni savetnik bivšeg američkog predsednika Klintona za blisko-istočna pitanja, da je učestvovao u brojnim političkim kampanjama, uključujući predsedničku kampanju 1992. kada je radio za Klintona i kampanju kandidata za predsednika Džona Kerija 2004. godine. Futlik je bio i kandidat demokrata za člana američkog Kongresa. Radio je i sa izraelskim premijerom Šimonom Peresom na projektu pomirenja Izraela sa susedima”, dodaje se.

Na istom serveru na kom se nalazila adresa sajta firme Rejven militari, registrovan je i sajt očigledno povezane firme Crno Jezero group.

“Firma Crno Jezero Group, čiji je osnivač Crno Jezero Invest, registrovana je u Srbiji. Osnovana je 18.4. 2016, a ugašena već 19.7.2017. godine. Direktori ove firme bili su Džej Futlik i Abraham Golan. Golan se u jednom od tekstova američkog istraživačkog portala Mothe Jones pominje kao privatni stručnjak za poslove bezbednosti stacioniran u Ženevi a specijalizovan za poslove obezbeđenja energetskih kompanija u Africi. Zanimljivo je da je firma Crno Jezero Group registrovana u Srbiji, po svemu sudeći, osnovana namenski jer je, prema dostupnim izveštajima, ukupan prihod ove firme pre gašenja iznosio oko milion dinara”, piše Insajder.

Posle pisanja tabloida Informer o hapšenju “ubice u Beogradu“ oglasio se i ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanje da li je uhapšeni spremao atentat rekao da “ne sme da iznosi mnogo detalja“.

“Policija je imala informacije o ovom licu koje je kod sebe imalo oružje sa izbrisanim brojem. To govori da je očigledno da se nešto dešavalo, ali više informacija ne mogu da iznosim”, rekao je Stefanović.

On je dodao da “pripadnici MUP rade svoj posao i da se nada da će doći do rezultata“.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova nije stiglo zvanično saopštenje o hapšenju.

(B92,Insajder)

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …