Home / IZA KULISA / ISTORIJSKA ISTINA JE OVO: ZAPADNI SAVEZNICI SU IZDALI SRBIJU- DA OVAJ ČOVEK NIJE STAO IZA NAS NE BISMO NI POSTOJALI..!

ISTORIJSKA ISTINA JE OVO: ZAPADNI SAVEZNICI SU IZDALI SRBIJU- DA OVAJ ČOVEK NIJE STAO IZA NAS NE BISMO NI POSTOJALI..!

Istorija nas uči da je prilikom povlačenja srpske vojske preko Albanije dogovor sa saveznicima bio, da saveznički brodovi sačekaju Srbe na Albanskom primorju i pruže nužnu pomoć i transportuju vojsku na sigurno mesto i pripreme za kontraofanzivu.

Prva grupa Srba, na čelu sa Vladom i vrhovnom komandom stigla je u Skadar 6.12.1915. godine. Od pomoći koje su savezničke vlade obećavale Srbima nisu našli baš ništa.

Saveznici nisu ispoštovali svoj deo dogovora, a Italijani koji je trebalo da organizuju evakuaciju Srba nisu to želeli da učine, jer su tvrdili da su Srbi mrtav narod.

28. decembra Nikoli Pašiću uručena je izjava italijanske vlade u kojoj je rečeno da srpska vojska ne prelazi reku Škumbu, da ne bi ušla u sukob sa italijanskom vojskom. Odmah je regovala ruska diplomatija u Rimu, ali Italijani jednostavno nisu hteli da pomognu. Prema podacima srpske Vrhovne komande, na albansku obalu stiglo je oko 110.000 vojnika i 2.350 ofocira.

Predsednik vlade Nikola Pašić je 15. januara 1916. uputio pismo ruskom caru Nikolaju II Romanov tražeći pomoć.

Ruski car je obavestioi tako reći uputio ultimatum kralju Velike Britanije i predsednika Francuske, da ako srpska vojska ne bude spašena, Rusija raskida savez sa njima i povlači se iz rata. Nakon intervencije Ruskog cara, Francuzi su poslali brodove i pomoć Srbima, a Italija je dozvolila da vojska uđe u Valonu.

Svi znamo za pomoć saveznika, ali gore smo naveli da te pomoći i spasa za srpski narod ne bi bilo da nije bilo ultimatuma ruskog cara Nikolaja.

U pesmi „Kreće se lađa francuska“ govori se da su njihove lađe preuzele srpsku vojsku i narod nakon prelaska Albanije na Jonsko more, ali se nigde ne govori da su to Francuzi uradili silom, naterani od strane Rusa.

Check Also

MIHAJLO ULEMEK PUKOVNIK ARKANOVE GARDE: KAKO JE PALMA ZARADIO VELIKI NOVAC, KO JE IZ VLASTI KUPIO DIPLOME, ODAKLE LEPOJ BRENI PARE, ŠTA JE SA DAČIĆEVIM KOFERČETOM (VIDEO)

Gost Slavija info TV bio je gospodin Mihajlo Ulemek, bivši pukovnik nekadašnje Srpske dobrovoljačke garde, …