Home / IZA KULISA / JEZIVI PLAN ZAPADA: MIGRANTSKA KRIZA JE UVOD U POTPUNU ELIMINACIJU SRBA! (VIDEO)

JEZIVI PLAN ZAPADA: MIGRANTSKA KRIZA JE UVOD U POTPUNU ELIMINACIJU SRBA! (VIDEO)

Austrija se povukla iz globalnog sporazuma Ujedinjenih nacija o migrantima. Evropska unija planira da do 2020. godine na svoje granice postavi oko 10.000 naoružanih graničara koji bi trebalo da spriječe dalji ilegalni ulazak migranata u ovu zajednicu.

Mađarska je na svojoj granici podigla žičanu ogradu, a Hrvatska gotovo hermetički zatvorila svoje granice prema BiH i Srbiji. Sve ovo bi moglo dovesti do toga da pojedine balkanske zemlje, a među njima i BiH, postanu svojevrsni kolektivni centri za migrante.

Tvrdi to naučni savjetnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu iz Beograda Dragan Petrović, koji ističe da se radi o dirigovanim procesima iza kojih stoje velike zapadne sile.

– Radi se o procesima kojima se rukovodi jer se u današnjem svetu ništa slučajno ne dešava i sve je na neki način povezano i kontrolisano radi nekih viših ciljeva – kaže za “Glas Srpske” Petrović, otkrivajući u nastavku ovog razgovora kakvu bi sudbinu mogle doživjeti pojedine balkanske zemlje ukoliko budu ostvareni naumi velikih sila.

GLAS: Kako da se RS izbori s ovom migrantskom krizom, koja uzima sve više maha u BiH?

PETROVIĆ: Kao prvo, treba imati u vidu da Srbija i Srpska već godinama imaju negativan prirodni priraštaj. Tu imamo i ogroman broj mladih ljudi koji odlaze u zapadne zemlje, a sa druge strane, i veliki broj migranata koji pristižu na ove prostore. Sve ovo bi moglo dovesti do menjanja demografske slike. Sreća u ovim nesrećnim okolnostima jeste što je u RS na vlasti prilično stabilno političko rukovodstvo. Politika koju trenutno vode vlasti u Banjaluci je odgovorna i ne dozvoljava da ova kriza ugrozi domicilno srpsko stanovništvo. S druge strane, vlasti u Beogradu i Sarajevu bez pogovora ispunjavaju sve zahteve iz Brisela, pa i one nerazumne i štetne, misleći da će na taj način otvoriti svoj put ka EU.

GLAS: Da li je to baš tako?

PETROVIĆ: Naravno da nije. To je poput šargarepe na dugom štapu. U isto vreme, svi ovi procesi dovode do islamizacije ovih prostora. U ovim procesima uticaj Turske je dosta protivrečan. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, za sada, ne pušta veće “migrantske talase”, što ne znači da jednog dana neće.

GLAS: Možete li pojasniti šta ste mislili kada ste rekli da se radi o dirigovanim procesima?

PETROVIĆ: Ako analiziramo sva ova kretanja, postavlja se jedno sasvim logično pitanje. Ako su migrantima krajnja destinacija bogate evropske zemlje, zašto oni kada već kroče na tlo EU, a tu mislim na Grčku i Bugarsku, ne nastave tim putem ka srcu Evrope nego dolaze u Srbiju i BiH, koje su van ove zajednice. Dolaze na ove prostore iako su granice prema Hrvatskoj i Mađarskoj među “najbranjenijim” u Evropi.

Na ovim granicama se nalaze po tri-četiri kordona policije, žičane ograde, specijalne snage policije i vojska. Ako se ovo zna, zašto onda migranti dolaze ovdje. Ono što neki nazivaju teorijom zavere u stvari je deo koncepta koji se svakim danom provodi u delo.

GLAS: Kako on izgleda?

PETROVIĆ: Scenario je sasvim jasan, pravoslavno stanovništvo je određeno za tihu i plansku eliminaciju. Ona se radi nizom sinhronizovanih poteza u socijalnoj i demografskoj sferi, a u kojoj je migrantska kriza jedan od važnijih elemenata. Ako Nemačka, na primer, odluči da deportuje migrante sa svoje teritorije, oni će biti vraćeni u države u kojima su dobili papire, a to su uglavnom zemlje Balkana. Ukoliko do toga dođe, desetine hiljada migranata će preplaviti ove prostore. To je nešto realno što se u bliskoj budućnosti može desiti.

Biografija

Dragan Petrović je doktor nauka iz oblasti političke geografije i istorije. Diplomirao je na četiri fakulteta na beogradskom državnom univerzitetu, završio dva postdiplomska studija na političkim naukama i odbranio dvije magistarske teze. Stručnjak je za geopolitiku i međunarodne odnose. Stalno je zaposlen u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu kao naučni savjetnik.

Pogledajte video:

(glassrpske.com)

Check Also

„AKO SAM KRAO, TO JE BILO ZA…“ ISPLIVALO SLOBINO NIKAD VIĐENO PISMO, IZ ZATVORA JE OTKRIO SVE

Nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević lično je 2. aprila 2001. napisao istražnom sudiji Okružnog suda …