Home / IZA KULISA / JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

JEZIVO OTKRIĆE Prof. DIMITRIJEVIĆA: PROROČANSTVO SVETIH OTACA SE ISPUNJAVA- EUFRAT JE PRESUŠIO: EVO ŠTA TO ZNAČI! (VIDEO)

Gost u emisiji „Politikon“ na tv Helmkast autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

Povod za intervju je izvanredna studija koju je Dimitrijević napisao još 2014 a koja nosi naziv „Apokalipsa i treći svetski rat“. Ono što je posebno zanimljivo je da su se neka proročanstva Svetih Otaca i Otkrovonja Jovanovog(a koja su citirana u knjizi) već ispunila ili su očigledno na putu ispunjenja.

Jedno od takvih proročanstava je i ono o presušivanju reke Eufrat koje se danas na naše oči dešava . Pored Oktorovenja koje o tome jasno govori“I šesti izli čašu svoju na veliku reku Eufrat; i presahnu voda njezina, da se pripravi put careva sa istoka sunčevoga“ ,Dimitrijević dodatno objašnjava iz ugla pravoslavnog predanja ovo jasno i nedvosmisleno znamenje vremena.

Dimitrijević kaže:“Kada je u pitanju starac Pajsije svetogorac, mi znamo da je on umro 1995 godine,on je još osamdesetih godina dvadesetog veka rekao Grcima, kad vidite da presušuje Eufrat, znajte to je to. Nemojte uopšte da sumnjate da će se to desiti(treći svetski rat).

Ili Sveti starac Lavrentije Černigovski, on je umro 1950 ili 1951,mošti su mu netruležne, on je rekao ovako:“nemojte vi misliti da će komunizam doveka da traje (a to je bilo vreme kad je Staljin bio na vlasti kad je delovalo da će komunizam biti doveka),komunizam će da prođe zbog stradanja velikog broja novomučenika i onda će doći kratak period preporoda. I tada će se Crkve podizati i obnavljati i pozlaćivaće kupole na

Crkvama. Ali to će kratko da traje. A onda će doći rat. Pre nego što dođe taj veliki rat Bog će poslati ljudima koji ne mogu da izdrže ta događanja manje bolesti da ih odvede sa ovoga sveta da to ne dočekaju“.

Dimitrijević još pojašnjava:“Prorok nije nekakav vrač pogađač, već sveti čovek kome je Bog dao da vidi Božiju volju u istoriji.“

Check Also

U EGIPTU, OTKRIVEN 3.000 GODINA STAR PAPIRUS KOJI PRIKAZUJE NLO?! (VIDEO)

Drevni egipatski tekstovi kažu da je egipatski bog Ra doplovio sa zvezda i sleteo u …